4,762    7    0  

Behandling av HEA200 bjelker

 23     Akershus     0
Heisann, har noen slike stålbjelker som bæring for en terasse fra hus og ut i terreng. De ble levert med en rødfarge jeg tror er en type anodisering, men hvordan bør disse behandles på en enkel, kjapp, varig! (og billig) måte? Terassen oppå blir av vanlig impregnert materiale.

mwh p4a

   #1
 77     Rogaland     0
Varmgalvanisering med påfølgende maling er bra.
Signatur
   #2
 7,686     Bærum     0
Varmgalvanisering er vel ikke så lett å gjøre i etterkant. Den røde fargen er primer. Du kan male over med Arcanol med Bengalakk eller en epoxymaling som toppstrøk. Husk at primeren løser seg opp hvis du bruker noe som inneholder Lynol eller lignende.
   #3
 24,752     Akershus     0
Jeg ville ikke gjor noe som helst dersom dette ikke er synlig. Det vil gå "vinter og vår" før rust klarer å gjøre noe med dette. Ev kunne en vurdere om ei stripe  med grunnmurspapp bredere enn bjleken, kunne være formålstjenelig.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 23     Akershus     0
Hei og takk og helt korrekt, bjelkene kan ikke flyttes en millimeter. Det var spes dette med det røde jeg lurte på om jeg kanskje måtte prime....men høres veldig fristende ut og ikke gjøre noe  ;D

mvh p
   #5
 460     Måløy     0
Nytt stål leveres ofte med ett tynt lag maling ,en shop primer.
Zink er ofte brukt, da er stålet malt grått. Du har noe rødt ,hva dette er vet jeg ikke noe om, men mye av stålet som leveres på skipsverksted o.l har en rødfarge.
Malingen er til for å beskytte stålet midlertidig og må overmales for å få en god rustbeskyttelse.
Kan trolig overmales med hva som helst av malinger for stål. En 2 komp. epoxy vil være god saus til dette, f.eks. Jotamastic fra Jotun.
Har aldri opplevd reaksjon mellom maling og fabrikkmalt stål. For å teste kan du vaske med en klut dynket i Lynol, blir kluten rød skal du være forsiktig med malinger som innholder sterke løsemidler .
   #6
 145     Haugesund     0
Hammerite (eller lignende alternativ) er vel et trygt valg hvor man vil hindre rust.
Om det er det billigste alternativet er jeg dog usikker på.
Finnes bla. på altmuligbutikkene i tilleg til sikkert Obs osv.
Clas Ohlson
Jula
Biltema

Men som KjellG sier, denne holder nok i all den tid dere kommer til å bo i huset som om det er helt nødvendig er en annen sak. Det får vel bli en kost/nytte/estetikk sak som dere må se på.
Signatur
   #7
 7,686     Bærum     0
Den røde primeren er vel det vi tidligere kalte Hansa-primer. En cellulosebasert primer. Dvs. den løses opp med Lynol. det er jo bare å prøve. det går å overmale med f.eks. arcanol, men du må være forsiktig så primeren ikke løses opp. Jeg ville nok malt over med noe mer motstandsdyktig. Primeren er vel kun beregnet for å holde metallet rustfritt inntil det blir montert. Hvor mye beskyttelse som er nødvendig avhenger av miljøet stålet skal være i.