2,441    3    1  

Brannisolering (EI30) av yttervegg, 80m2 garasje

 6     0
Hei

Jeg har en garasje på 80m2 hvor en vegg må brannisoleres (EI30) mot nabogarasjen. Jeg har undersøkt litt, men får litt varierende tilbakemeldinger på hva som kreves, så jeg tenkte og høre her også om noen har kjennskap til dette.

Veggen er som følger fra utsiden og inn. Stående dobbelfalset kledning, 30mm lekter, 23mm lekter, asfaltplater, 48x148 bindingsverk og veggen er ikke bærende.

Jeg har lyst til og unngå og bruke gips, og bare ha ett lag sponplater innvendig hvis dette lar seg gjøre. Veggen skal isoleres, og etter hva jeg kan finne på glava sine sider, så ser det ut til at det muligens skal gå med proff glava og 12mm sponplate i 6" vegg for og klare dette kravet? Mens på det lokale byggmakker ble jeg fortalt at det ble vanskelig og slippe unna med gips likevel, stemmer dette? 

For meg ser det også ut til at det skal gå med 15cm rockwool uten gips også. Snakket så vidt med en snekker som mente dette skulle gå, men kunne ikke si det helt sikkert akkurat da. 

   #2
 239     Oslo     1
Gips er ikke nødvendig for å oppnå EI30 i en yttervegg, det er isolasjonen og helhetlig platelag som er nøkkelen.
Både Glava og Rockwool har preaksepterte ytelser på sine siden
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 6     0
Så du mener det skal gå uten gips? Jeg tolker det også slik, men ble usikker grunnet varierende tilbakemeldinger. Jeg tror det er nok med rockwool flexi-a plate 15cm og ett lag 12mm spon, evt 15cm proff glava og 12mm spon. Vært greit og sluppet to lag med plater da det er dobbelt så mye jobb og det er høyt oppunder taket slik at det er upraktisk og holde på.