5,859    3    0  

Brannklasse - garasje på 69m2

 25     Akershus     0
Hei,

Jeg holder på å tegne ny garasje. Hadde en prat med folket på kommunen og fikk beskjed om at jeg må oppfylle brannklasse EI30 dersom garasjen blir over 50m2 og ligger nærmere enn 8m fra huset. Han nevnte bare gips på de delene av garasjen som vil være nærmere enn 8m.

Kan noen hjelpe meg litt her? Hva vil være en fornuftig måte å oppfylle kravene på? Hvordan bygger jeg opp veggene? Krav til tak eller porter? Garasjen skal oppføres i tre på fasadene som vender mot huset, ellers i Leca/betong.

PH
   #2
 242     Oppland     0
Er det forskjellige krav fra kommune til kommune. Da jeg leverte forenklet byggemelding på min garasje på 75 m2 var ikke brannkrav nevnt. Den står ca 5 m fra huset.

Jeg har uansett tenkt å brannsikre bygget ved å legge gips i vegger og tak. Dobbel gips er vel anbefalt i slike sammenhenger. Konstuksjonen er helt standard ellers, med 2 vegger i bindingsverk og to som er støpt pga jordfylling inntil. Når det gjelder port og dør, kan vel produsentene av dette opplyse om hvilke brannklasser de foskjellige portene tilfredsstiller. Selv har jeg kjøpt Stålport fra Liga. Tipper den holder varmen i sjakk en stund..
Signatur
   #3
 529     Gjøvik     0
Byggforsk har ett byggdeltajblad på fasader/vegger  som holder EI30... I bunn og grunn innebærer det at man må bruke GU..

Kummunene KAN sette egne krav, men det er ytterst skjelden på slike ting som det her. Kravene finner du i TEK.

Det er en tråd på forumet som konkluderer ganske bra om garasjer og brannkrav. Bruk søkemotoren..
Signatur