HSt
   #41
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Innlegget fortalte at prinsippet av nytteverdi faktisk er brukt tidligere og hadde en gjort det samme i dag ville resultatet trolig vært det samme.

Men ditt resultat vil være enda mere spennende å høre om jeg tror ikke dere får boligtomt kvadratmeterpris men for ditt vedkomne kan vi jo håpe at jeg tar feil.

   #43
 241     0
Tror fort det kan lønne seg å ha pris på de kvadratmeter du trenger, og hele området.

Jeg tror man fort kan ende opp med å kjøpe hele greia, for en taktisk selger legger gjerne opp til slikt når noen er interessert i en bit.
Overnevnte virker kanskje særlig for feks eldre hyttetomter på fjellet, der noen ønsker kjøpe en ekstra flekk fra grunneier.
Men grunneier tilbyr isteden ett større område til omtrent samme pris, om området uansett ikke kan utvikles videre av grunneier siden det grenser mot fredet område, bekk, vann, fjellside, etc.
Mutter fikk slikt tilbud, mot ei myr, men fant annen løsning (for dyre kvadratmeter)
TSt
   #44
 14,593     0
Jeg ville støpt kraftig bakvegg og fylt opp med løs leca eller Glasopor bak. Da slipper en unna en skrent som en aldri vet hvordan blir over år med frostspregning etc.
HSt
   #45
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Vil tro at TS får avslag fra kommune ved å ta hele så jeg mener det er et taktisk feilgrep å ta med hele arealet
   #46
 241     0
Kommunen kan da neppe være tilstrekkelig orientert om status og topografi på området, for da hadde tilkomstveien som tydeligvis er skissert, vært pålagt utbygger for lenge siden å faktisk gjennomføre.

Høres isåfall mer ut som noen solgte inn en idè om tilkomst her for å få gjennomført utbyggingen i området, og så har ikke kommunen fulgt med i timen når området ikke er spesielt godt egnet for det..ergo ikke gjennomførbart innenfor økonomiske rammer.
   #47
 3,910     Asker     0
Mitt inntrykk er markedsverdi pr m2. Dersom det gjelder eiendom som ikke kan bebygges, type adkomst vei, har jeg hørt 1/3 av m2 for området.
Signatur

  (trådstarter)
   #48
 1,597     Bergen     0
Som skrevet tidligere er det ikke aktuelt å kjøpe hele område. For hele friområdet er mye mye større enn bare det beltet viserspå situasjonskartet. Skal bare kjøpe den trekanten som trengs for å bygge garasje. Dette er avklart med grunneier og kommunen har sagt at dette er ok for de. (de skal overta boligfeltet en gang i fremtiden).

Prisen som vi er spent på hva som tilbys oss.
  (trådstarter)
   #49
 1,597     Bergen     0
Har enda ikke mottatt noe pris på kjøp av område ifra grunneier enda. Får purre på etter jul. Vi er veldig spent på pris.

Vi kommer nok også til å gå ut på nytt anbud med entreprenør arbeidet, da forhåpentligvis det kan være at vi kan få et lavere og bedre tilbud enn det vi allerede har fått. Litt andre tider i byggebransjen nå enn for ca. 4 mnd siden.
   #50
 156     0
Angående verdiøkning osv. kan jeg bare snakke av egen erfaring. Bygde garasje til 800 000 kr, og drømmehuset kom for salg 3 måneder etter ferdigstillelse. Vi slo til og flyttet.

Vi solgte huset til omtrent samme pris vi hadde forventet uten garasjen. Men garasjen kan jo ha vært utslagsgivende for eventuelt bud og interesse, det vet man jo ikke helt.

Hos oss litt bittert å sitte med 800 000 mindre enn forventet, men man kan ikke vite alt.