385    9    1  

Bygge garasje. Trenger hjelp til noen spørsmål.

 33     0
Hei. Skal gå igang med garasje asap. Har noen spørsmål i forbindelse med det jeg ikke finner helt ut av. Vedlagt bilde av naboen sin relativt nye garasje. Mitt hus ganske likt i bakgrunn. 

Ønsker bygge en garasje som er 6,2x8m. Det ville vært mest praktisk gjøre dette uten søke. 

1. Det står at garasje må plasseres 1 meter fra huset. Gjelder dette vegg til vegg eller gesims/tak utstikk? 

2. Jeg kan ikke ha over 4 meter til møne, det blir ikke lett inneholde da det blir veldig I grense land om jeg skal ha lik garasje som huset med 25 grader på taket. Spesielt om jeg skulle kunne kjøre inn med takboks. Ville det sett helt idiotisk ut med en annen type garasje. Eksempelvis noe med tilnærnærmet flatt takk. Noen som tilfeldigvis har noe bilde av et eksempel hvor garasje og hus ser forskjellig ut? 

Når det gjelder søke til kommunen, er det ofte en formalitet så lenge jeg ikke skal lage noe crazy? Eksempelvis vil det være mulig bygge en halv meter fra nabo grensen isteden for en. Og 20-30 cm høyere om jeg søker? Eneste forskjellen er litt behandlingstid og et gebyr? 

Takk for all hjelp. 

Bygge garasje. Trenger hjelp til noen spørsmål.  - 20200715_134941.jpg - scorpiux

jaf
   #1
 6,341     tromsø     0
1 meter er hovedregel. Men en kan argumentere for å bygge nærmere. Jeg fikk grønt lys for 0. Bygge i grense i år.. Jeg argumenterte med at parkering var mangelvare og at nabo ofte står på min parkering i mangel av plass. . Kommunen liker at en kan stå på egen tomt og male huset. gesims/tak utstikk teller ikke med. Det er bare vegg (fotavtrykk).
   #2
 4,194     0
1. Til fasadeliv - aka veggen.
2. Sjekk ferdig-leverandørene sine bilder etc. Tror du kan ha 22 grader på garasjen uten at det ser idiotisk ut.

Du trenger ikke søke om du er innenfor alle planer og lover. Sannsynligvis er du det, men nå verifiseres.

0.5m fra nabo - krever samtykke eller disp. Samtykke får du kanskje, disp kan du nok glemme.
  (trådstarter)
   #3
 33     0
Tusen takk for svar! Når du skriver samtykke antar jeg du mener fra nabo.

En annen ting jeg lurer på, skal ta meg en runde i nabolaget å se selv også. Men bør jeg etterstrebe ha lik garasje som huset? Eller kunne jeg hatt et litt mer moderne uttrykk med tilnærmet flatt tak?

Noen tanker / erfaringer rundt dette?
   #4
 6,463     Akershus     0
Personlig synes jeg det hadde vært rart å blande. Men smaken er ulik..


.Thag
   #5
 1,463     Harstad     0
I forhold til avstand mot nabogrense så må du også oppfylle brannkrav og reguleringsplan (samt øvrig lovverk som måtte bli gjeldende). Du må også sjekke at du ikke overstiger total utnyttelsesgrad på tomta.
Signatur
   #6
 4,194     0
Tusen takk for svar! Når du skriver samtykke antar jeg du mener fra nabo.


Nå var jeg litt kjapp, det er ikke noe lovkrav som sier minst en meter fra naboen (sånn utover grannelova med noe generisk om ikke å plage naboen).

Derimot er det veldig ofte definert i reguleringsplan at man skal være minst en meter fra.

Dermed trenger du sannsynligvis disp, men dispensasjoner er vesentlig enklere å få dersom naboen er positiv.

  (trådstarter)
   #8
 33     0
Hei igjen.

Noen som har noe erfaring med og finne selve grensen mellom 2 eiendommer og hvor nøyaktig kan jeg forvente at ting er på disse kartene. Har tatt et utsnitt fra kartverket til kommunen. Er dette godt nok utgangspunkt for å finne denne 1 meteren? Det ser veldig riktig ut i praksis:) På bildene ser du oversiktsbilde samt ca. hvordan jeg ser for meg plassere garasjen. Er det bare kjøre på med dette utgangspunktet? Ser også at min eiendom går et lite stykke inn på innsiden av hekken som skiller tomten. Det er også bekreftet stemmer med at det er satt opp nytt merke nylig oppe i venstre hjørne på utsiden av bildet.

Bygge garasje. Trenger hjelp til noen spørsmål.  - utsnitt2.JPG - scorpiux
   #9
 4,194     0
Hva naboen er kranglete og avstanden er viktig så hadde jeg spandert på meg en landmåler - koster ikke så mange tusenlappene og da er diskusjonen over før den har begynt.