452    11    0  

Bygge ut garasje i kjeller

 731     0
Hva tror dere om å fjerne deler av denne voldsomme muren og få større garasje under huset? 

Garasjen er allerede over 1 meter bredere på innsiden av døra.

Kunne også tenkt meg å fått noe bedre høyde. Kan man evt pigge seg litt nedover slik at høyden blir bedre og man får en noe slakere innkjøring. Den er ganske bratt idag.

Planen er uansett å endre murer, trappeadkomst osv.  Det er litt mye greier

Bygge ut garasje i kjeller - 20200418_151608.jpg - byggegladBygge ut garasje i kjeller - 20200418_151614.jpg - byggegladBygge ut garasje i kjeller - 20200422_191720.jpg - byggegladBygge ut garasje i kjeller - 20200422_191729.jpg - byggegladBygge ut garasje i kjeller - 20200422_192001.jpg - byggegladBygge ut garasje i kjeller - Skjermbilde.JPG - byggegladBygge ut garasje i kjeller - 2.JPG - byggegladBygge ut garasje i kjeller - 4.JPG - byggegladBygge ut garasje i kjeller - 5.JPG - byggeglad


TSt
   #1
 14,593     0
Huset må jo ha noe bæring og så er det ikke så godt å si hvordan gammelt er armert. Innerst stikker det opp fjell eller andre masser bak virker det som så muren er vel der for en grunn ?

Ut i fra tegninger er gulvet en plate innenfor to bankettmurer. Men det går ikke mye ned så en må trolig beregne at en må understøpe. En må passe på at arbeid i garasje kjeller ikke fører til at en får setninger på to fundamenter som ligger en etasje høyere lenger inn. Det første fundamentet er jo veldig nær bakveggen. I tillegg er det ikke alltid at tegninger er fulgt.
  (trådstarter)
   #2
 731     0
Har lagt ved noen flere bilder fra litt tid tilbake. Det kan se ut som at muren hovedsaklig var støttemur for terreng samt trapp opp til døra. Dette kan vel gjøres på andre måter. Kan gjerne fjerne litt masse for å få større innkjøring til garasje.

Jeg tenker ikke å bygge garasjen større i dybden. Kun bredden. Dersom det er vanskelig bygge ut garasjen i bredden er jeg fornøyd med å få eksisterende bredde på garasje helt ut med bredere dør og oppkjørsel.Bygge ut garasje i kjeller - gammelt bilde 2.JPG - byggegladBygge ut garasje i kjeller -  - byggegladBygge ut garasje i kjeller -  - byggeglad
Bygge ut garasje i kjeller - gammelt bilde 2.JPG - byggeglad
Bygge ut garasje i kjeller - gammelt bilde1.JPG - byggeglad
Bygge ut garasje i kjeller - IMG_47541.jpg - byggeglad
  (trådstarter)
   #3
 731     0
Ut ifra de siste bildene så tyder det vel ikke på at denne muren har noen bæring av huset for øvrig bortsett fra balkongen eventuelt? Der må man finne en ny løsning dersom man fjerner muren
TSt
   #4
 14,593     0
Huset har jo ikke jo ikke dyp bankett i "kjeller" dvs hele rommet innenfor trapp flyter bare oppå massene under.  Fjernes hele muren forsvinner jo alt som hindrer at dette raser ut.  En må jo lage nytt fundament for halve huset i front.  Forrige innlegg trodde jeg en skulle fjerne muren innerst for å forlenge garasjen, løsningen TS ser på så jeg ikke som noen mulighet i første omgang iallefall.   
  (trådstarter)
   #5
 731     0
Er det enklere om man kun utvider garasjeport til full bredde av garasjen idag?
TSt
   #6
 14,593     0
Står ikke muren i høyre kant av porten ? Da gjelder det vel så mye eller lite den evt utvides.
   #7
 2,794     0
Jeg ville vært forsiktig med å flytte den muren. En ting er at det er usikkert hva som skjer med massene under huset akkurat når man graver opp for å støpe ny mur; det er jo åpenbart dypt fundament helt inn til hjørnet av garasjen, men hvor dypt går muren fra garasjehjørnet til hushjørnet lenger til høyre (sett inn mot porten)? Går den like dypt er det bra, er den grunnere risikerer du utglidninger i byggeprosessen.

Det andre, mer permanente, spørsmålet er om den vinkelen også har en nødvendig avstivende funksjon mot jordtrykket fra massene til høyre for garasjen. Omtrent som spørsmålet om avstivende innvendige skillevegger i kjeller. Her mangler det allerede en avstivende endevegg på enden av støttemuren; den funksjonen ivaretas i alle fall delvis av denne vinkelen, og delvis av vinkelen som går til høyre (mot trappa, altså) på enden av støttemuren.

Vet du noe om hvordan veggene i "trappehuset" er bygd? Er det sannsynlig at den muren lenger til høyre (dvs den du får rett til venstre, med håndløper, når du går opp trappa) er fundamentert like godt og dypt som den rett til høyre for garasjen? Da er du et stykke på vei, men jeg ville fortsatt være kritisk til å fjerne den andre, altså det som er til venstre for svingen i trappa, uten en ingeniørs vurdering. Du fjerner mye av stivheten i konstruksjonen...

  (trådstarter)
   #8
 731     0
Hvis dere ser på de eldre bildene(før de fylte på med mye masse og bygde mye større murer) så ser dere at den hvite muren lenger til høyre går mye lenger ned i terreng enn det tegningene viser.

Og den muren ved trappa var også mye mindre før.

Jeg sliter litt med å forstå hvilken mur som er mest kritisk? Vi vet jo heller ikke om disse tegningene stemmer da de kun var tegnet opp i forbindelse med helt andre påbygg.
Bygge ut garasje i kjeller - mur.JPG - byggeglad
   #9
 24,743     Akershus     0
Kjenner igjen det prosjektet. Forekommer meg at det mye annet å ta fatt på først her? Rive diverse utvendige murer og anneks/bod? Fotografiene sier noe om bygget da det ble bygget, men ikke om de omfattende terrengendringene som er gjort i etterhånd.
Signatur
TSt
   #10
 14,593     0
Ser jo at det er noen store murer utenfor huset som en må ta hensyn til også men dypere vegger / bankett gjør at en har mere frihet. En må jo evt grave opp et punkt for å få verifisert hvor dypt det går.