351    8    3  

Bytte bærebjelke (skråbjelke)

 4     0
Hei. Bor på et småbruk og har en gammel låve som per i dag brukes til oppbevaring. Har oppdaget råte i to skrå bærebjelker i bygget, og disse bør nok byttes ila kort tid. Er dette noe man kan gjøre selv eller anbefales det fagkyndig? Vil jo ikke ta sjans på at bygget raser. Må hele bjelken byttes, eller kan man «skjøte» den sammen på midten med en ny bjelke?

Er det noen som vet hva det pleier å koste ca i pris å få en byggmester til å skifte en bærebjelke?

   #1
 3,277     I huset mitt     0
Skrå bærebjelke? -Anbefaler å legge ut et bilde eller to av problemet.
Større sjangs på bra svar da. Wink
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Vet ikke hva det kalles. Men i alle fall bjelke som går på skrå. Her er bilder.
Bytte bærebjelke (skråbjelke) - 944BEB6F-981C-4064-908A-7BF886C36DA3.jpeg - iodva
   #4
 5,432     Akershus     1
Dette er ikke komplisert, men er du på et slikt stadie i fingerferdighet og kunnskap at du spør slik du spør, hadde jeg overlatt til en fagkyndig. Dette kan umulig utløse de store utgiftene. Bilde som viser mer av konstruksjonen vil gi enda bedre pekepinn.

Ja, jeg vil mene det går å skjøte denne, hvis man feller inn som en type lask/omlegg.
HSt
   #5
 36,856     Lillestrøm kommune     0
Ja dette er skråavstiving men som han før sier det bekymrer litt at en eier av noe slikt ikke ser/skjønner det så selv om jeg hadde gjort det selv så må i hvertfall TS ha med seg noen med mer kunnskap
  (trådstarter)
   #6
 4     1
Ja dette er skråavstiving men som han før sier det bekymrer litt at en eier av noe slikt ikke ser/skjønner det så selv om jeg hadde gjort det selv så må i hvertfall TS ha med seg noen med mer kunnskap

Hva mener du med dette? Det er vel åpenbart at jeg forstår at noe må gjøres med disse skråbjelkene, ellers hadde jeg vel ikke spurt om tips.

Alle har vel vært nybegynnere på noe en gang, så at terminologien ikke sitter helt kan nok skyldes det. Wink Men jeg ønsker veldig gjerne å lære. Jeg har folk rundt meg som kan hjelpe og bistå praktisk, men har kontaktet en byggmester for en befaring til å begynne med og så får vi ta det derfra.
   #7
 6,515     Akershus     1
Dette er en enkel sak. Bruk bajonettsag, og kapp alle spikerne som disse sitter med. Erstatt med nytt. Du MÅ ikke bruke samme dimensjonen, men kan eksempelvis legge dobbelt av noe. Ville ikke skiftet bare deler av denne, er fort mer jobb enn å skifte den, samt at det er dårligere sluttprodukt.

Disse er primært ment som sideavstiving av bygget..

Tipper jeg hadde skiftet de to i god tid før lunsj, med mindre det er noe som ikke vises ved foten av disse.

.Thag

HSt
   #8
 36,856     Lillestrøm kommune     0
Ja det er lov å lære, men min følelse var at TS kunne trenge litt praktisk hjelp til læringen så ta med med en bekjent på jobben som kan litt mer.