(trådstarter)
   #11
 296     Oslo     0
Har lagt ved skisse over tomten. Og planen er å legge så stor som mulig i området mellom huset og grensen som er 5.39m.

Regner med disp fra naboen(nærmere en 4m trengs disp), så begge alternativene er med 1m til nabogrense, og 4m fra nabohus:

1: Hvis jeg holder meg 4m fra byggelinjen ved veien, og 4m fra eget hus får jeg inn et 57.66m2 "skygge" areal (inkl utstikk) som kan brukes.
2: Hvis jeg holder meg 2m fra byggelinjen ved veien, og 4m fra eget hus får jeg inn et 86.4m2 "skygge" areal (inkl utstikk) som kan brukes.

Men om jeg får inn et over 50m2 blir det nærmere en 8m til nærmeste hus. Så da må tiltak mot spredning av brann utføres uansett.

Veien er en smal vei opp til ca 10 hus som i minst 50år har vært grusvei, men nå for 2 uker siden ble asfaltert. Men regler for avstand til den er det vel bare kommunen som kan svare på. Siden mange kommuner kan ha egne regler for avstander?

Ser det ut til at avstandene mine stemmer?
Hvor lenge er naovarsel og melding gyldig? - tomt.jpg - Jan E.

   #12
 382     Østfold     0
Normal praksis er å få godkjent plassering av "mindre frittliggende garasjer" minst 1,5 meter fra regulert vegkant eller gjerdelinje, for plassering parallelt på veg, hvis ikke annet er bestemt i reguleringsplan. Jeg vet ikke hva som er ment som mindre frittliggende garasjer.

Dersom du har 1,2 meter fra grense til veiekanten så mener jeg at du kan plassere garasjen (veggen) inntil 1 meter fra grensen dersom garasjen ligger parallelt med veien.

Forøvrig ligger huset vårt 2 meter fra grensen mot vei/fortau. Det er 1 meter fra grensen til fortauskanten og 7,5 meter fra senter vei til veggen. Reguleringsplanen sier minimum 7,5 meter  ;)

Du bør altså sjekke om reguleringsplanen sier noe om minimum avstand fra vei.

Hvis du likevel skal inn med branntiltak så kan du vel bygge garasjen nærmere huset ditt enn 4 meter?

Hvordan vil dette påvirke mulighetene dine?
  (trådstarter)
   #13
 296     Oslo     0
I noen papirer som følger med skjøte ser det ut til at de kaller linjen mellom grensepålene ut mot veien for byggelinje. Nå som asfalten har kommet, så har nok veien krøpet litt nærmere denne linjen.
Men tror det skal litt til for å faktisk få bygget så nærme veien som denne linjen.

Uansett blir garasjen å stå paralelt med veien, eller skrått på huset. Vil ikke putte garasjen paralelt for nærme huset. For alt snøen som kommer rasende og legger seg mellom huset og garasjen vil jeg tro blir et evig iritasjonsmoment. Men om den blir bygd med branntiltak så blir den nok trekt litt nærmere huset ja.

Har fått en del gode innspill her nå. Så må vel nesten ta turen til kommunen for å få endelig svar om avstander til veien.

Drømmen er å få klemt inn en full isolert "440" garasje med bred port, + carport.
Og 8-10m dyp for hobbyrom på innsiden.
Hehe, blir garasje større en huset det Shocked Viktig å prioritere rett 8)