#11
 10,486     Akershus     0
Jeg vet at man i følge boka skal ha lufting bak kledningen, og det er sikkert helt riktig. Men, hvor stort problem er det i -praksis- om man ikke har det? Huset mitt har kledning fra sent 80-tall en gang, og det jeg har sett, så ligger kledningen helt innpå asfaltpapp uten lufting mellom. Jeg har ingen tegn til ødelagt kledning for det.

Nå er det bare mitt eget, altså ETT hus jeg har erfaring med, og det er jo ganske tynt statistisk grunnlag. Derfor er dette ment som et snev av påstand om at jeg tror det går helt fint å isolere på innsiden selv om kledningen ikke har lufting bak seg, men aller mest et spørsmål om hva som egentlig kan skje om det mangler lufting.
Signatur

   #12
 2,794     0
Huset mitt har kledning fra sent 80-tall en gang, og det jeg har sett, så ligger kledningen helt innpå asfaltpapp uten lufting mellom. Jeg har ingen tegn til ødelagt kledning for det.

Og mitt er fra tidlig 50-tall, også med original kledning i god stand...

Nå skal det sies at de første (omtrent) 50 årene var det "luftet" bak asfaltpappen, i betydningen helt uisolert vegg med Huntonitt på inn- og utside, og altså asfaltpapp på utsiden (asfaltimpregnert Huntonitt var vel ikke oppfunnet den gangen...)