505    5    1  

Isolering av ringmur

 8     0
Hei. Jeg skal gå i gang med å bygge garasje på tomten til våren. Det blir en Igland dobbelgarasje som skal klargjøres for fremtidig isolering. Betongarbeidene (støp av såle og ringmur) skal jeg sette bort, og har i den forbindelse hatt et par stykker her på befaring.

Ettersom jeg skal isolere garasjen, har jeg tenkt å gå for en isolert ringmursløsning. I utgangspunktet hadde jeg sett for meg Jackon eller Glava elementer med isolering. Han som var her på befaring fra det ene betongfirmaet mente imidlertid at slike elementer var dårlige greier, og at det ofte blir mye kluss med montering og feste av elementveggene på garasjen når disse skal opp. Han sa at en mye bedre og solid løsning vil være å støpe ringmuren på tradisjonell måte, for deretter å etterisolere med 5cm isopor utenpå ringmuren og legge beslag over - når jeg en gang i fremtiden bestemmer meg for å isolere garasjen.

Virker dette fornuftig, eller er det bare tull? Jeg hadde inntrykket av at Jackon elementer var mye brukt, og har ikke lest noe negativt om disse tidligere. Dersom jeg gjør det på måten som blir skissert ovenfor, så er jeg også litt bekymret for at det blir litt "rart" utseendemessig (at ringmuren blir veldig bred, og kanskje strekker seg ut forbi kledningen).

Er det noen som har noen tanker rundt dette, og hvilken løsning som er mest hensiktsmessig?

På forhånd takk!

   #1
 3,083     Gol     0
En kassett fra Jackon er veldig fin og bruke som en ringmursløsning. Men det kan lønne seg Og kjøre en 6" svill feks i bunn for og få gødt feste til ekspansjonsbolter. Kan bli litt lite med en 4"

Brukte selv slike fra Jackon på en hytte og det fungerte fint det.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 8     1
Takk for svar!

Hva mener du med at det kan lønne seg å bruke 6" bunnsvill i stedet for 4"? Medfører dette at det blir lettere å finne festepunkter for ekspansjonsboltene som skal ned i ringmuren? Nå skal jeg bestille ferdige elementer fra Igland, og jeg regner med at disse kommer standard med 4" bunnsvill - men dette kan vel kanskje endres på..

Dersom Jackon ringmur ikke blir vesentlig dyrere enn standard ringmur, tror jeg at jeg går for dette. Kan umulig være så vanskelig å jobbe med som det ble påstått.
   #3
 3,083     Gol     0
Enklere og finne festepunkter for ekspansjonesbolter med en 6" svill enn 4" ja, da isoporen i Jackon kassene stikker ca 5 cm utenom betongen. Jackon elementer er kjapt og sette opp. Du må ha en laser med mottaker så er det greit og ordne selv. Jeg kappet noen 23x98 forskalingsbord og la de på tvers under elementene. Så hadde jeg pukk inntil både på utsiden og innsiden da det var i vater. Pass på og rosjekke firkanten. Lønner seg også og ha litt pukk opp i kassene, for da "flyter" ikke kassene opp igjen når man fyller de med betong.
Signatur