15,196    12    2  

Noen andre som sliter med garasjeporten i kulda?

 241     Jar     1
Da nettene ble lengre og kulda satte inn, så begynte garasjeporten i vår nesten helt nye Grimstadgarasje å gjøre seg veldig vanskelig.

Når den skal ned, så stopper den faktisk nå mellom 10 og tjue ganger, og kjører opp igjen (jeg sitter i bilen med fingeren på knappen og trykker med én gang det skjer, da kjører den litt videre nedover igjen før det hele gjentar seg).
Dersom jeg går ut (i kulda - det var jo dette jeg ville slippe med elektrisk port) og drar porten forsiktig nedover går det bra.

Oppover går det stort sett greit.

Jeg har jevnlig sprayet den store/lange fjæra oppunder taket med CRC, og jeg har forsøkt alle settinger hva gjelder motstand i motoren, uten at det ser ut til å gjøre noen stor forskjell.

Har nå kontaktet Grimstadgarasjene, men mens jeg venter på svar/hjelp så tenkte jeg å forhøre meg blant forumets medlemmer om noen opplever det samme, og selvsagt også om noen har tips til løsning...

Mvh
Christopher

Vedlagt to bilder av port og motor.
Noen andre som sliter med garasjeporten i kulda? - DSC00198.JPG - grenness
Noen andre som sliter med garasjeporten i kulda? - DSC00196.JPG - grenness

   #1
 5,112     Troms     0
CRC er ikke løsningen. Det er gummipakningene og gummihjulene som skaper problemer. Kjøp deg en silikonspray og spray alle gummipakninger/tettelister godt med slik spray. Rullehjulene har også godt av en omgng. Da skal du se at porten får mindre friksjon mot pakningene og det vil hjelpe veldig.
Signatur
   #2
 744     Verdens navle     0
Et skudd i blinde dette, men er det et eller annet som går tregt i kulda, slik at porten på vei ned tror den støter på en hindring, og går opp igjen? Kan det være olje eller grease i ledeskinna i taket (mellom motor og port) som stivner i kulda?

Har du i så fall prøvd å minske forspenningen i fjærene som hjelper til å løfte porten? Med mindre forspenning skal det jo mer til før porten stopper på vei ned.

Alternativt kan det vel være at funksjonen som skal stoppe porten hvis den støter på en hindring er for "kilent" justert, dvs. at den aktiveres ved for liten motstand på porten.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 241     Jar     0
Kanskje dere er inne på noe:
Jeg glemte å skrive at jeg sprayet skinnene og hjulene med lithiumfett i høst, det var kanskje ikke noe sjakktrekk? Er det denne som stivner i kulda?
Jeg skal kjøpe silikonspray, og så får jeg kanskje forsøke å fjerne fettet fra skinnene?

~Christopher
   #4
 5,112     Troms     0
Fett og grease har jo generelt ikke noe å gjøre på gummipakninger. Nei, følg rådet mitt og spray alle gummipakninger som er i kontakt med porten på vei ned og opp så skal du se at det løser seg.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 241     Jar     0
Takk, jeg svinger innom Clas Ohlson på vei hjem og kjøper silikonspray, så ser vi hvordan dette går Smile
  (trådstarter)
   #7
 241     Jar     0
Det gjorde susen!  :D

Tusen takk for tipsene, særlig fra byggebob.
Jeg dynket hjulene og skinnene i silikonspray, og etter noen kjøringer opp og ned (trengte litt overtalelse på noen av turene ned) så har jeg nå fått den til å kjøre feilfritt 3 av 5 ganger, de to gangene den feilet var det bare hhv 1 og 2 ganger på vei ned.
Så dette var storveis!

Er det noen siste tips om hva jeg kan smøre den lange fjæra med, samt kjedet fra motoren? Er ikke olje/CRC/5-56 svaret her heller, eller skal jeg fortsette med oljespray her?

Tusen takk for hjelpen, allihopa.

~Christopher

   #8
 5,112     Troms     0
Er porten kjededrevet så skal det ikke være nødvendig, men hvis kjedet er tørt, så smør med litt CRC eller 5.56 hvis du ikke har sykkelkjedeolje. For mye er heller ikke bra, og griser mer enn det hjelper. Hvis du har torsjonsfjær med torsjonsstang så ville jeg ikke smurt fjæren? Men ville heller hatt litt grease på endepunktet ved torsjonsstangen der hvor de er tredd gjennom hullene (endestagene) på hver side av garasjeporten. Håper du skjønte hva jeg mente  Smile
Signatur
   #9
 22,342     Akershus     0
Kanskje tettelistene er montert for nærme porten?

Du kan øke kraften før åpneren kutter. Hvis du leser intruksjonene som fulgte med står det hvordan det gjøres der.
bwa
   #10
 22     0
Sliter med det samme nå i kulda. Trenger flere tips. Porten stopper helt opp på nedoverturen/lukking. Må omtrendt henge i håndtaken for an den skal lukke. Skal forsøke å fjerne de tettelistene på høyre og venstre side for å se om det har effekt.

/bwa