(trådstarter)
   #51
 705     0

Som beskrevet i teorien min, er grunnen til at vannet ikke har kommet opp på gårdsplassen tele i bakken. Siden det ikke er langt ned til fast fjell, kan 50cm tele være nok til at det blir en vegg av is som tvinger vannet opp i plata.

Det er riktig at jeg har bestemt meg for hvilken teori jeg har om årsak, det har jeg vært klar på ganske tidlig i denne tråden, hvor jeg aldri har spurt om grunnen til problemet. At du med flere har hatt en oppfatning om noe annet er en misforståelse.

Det jeg ikke har bestemt meg for er måten å utbedre problemet på, men anser det som mest hensiktsmessig å bruke et tettemiddel fra innsiden. Jeg forstår at det ikke er ideelt uansett årsak til problemet, men det er en helgradering og kostnadseffektiv løsning.

Det jeg jakter på, er den beste løsningen, med håp om at det er mennesker her med egne erfaringer med produkter. Ikke selgere eller mennesker som synser om alternative løsninger uten å ha sett forholdene med egne øyne.

At plast og isopor under plata skal endre grunnforholdene rundt garasjen tror jeg ikke på uten nærmere dokumentasjon.

Fuktstopp- takk for info. Tilhører dere et konsern? Jeg går utifra at det ikke er du som står bak oppskriftene på produkt.

HSt
   #52
 36,754     Lillestrøm kommune     1
Jeg har ingen tro på at isdemningen din er så god at den tetter perfekt alle hull f.eks. langs betongen din. Så ett eller annet sted skulle vannet gitt en synlig isvull når det trengte opp. Du hadde jo nedbør også. Hvor ble det av de 500L med vann fra taknedløpet ? De skal ikke kunne gå i grunnen grunnet isdekket ditt husk det er helt 100% tett i følge deg.

Jeg har sett på produktene til han jeg refererte til over og med de begrensninger som gjelder for slike produkter så tror jeg de er helt greie. Men jeg tror fortsatt at du vil poste her neste år med spørsmål om hvordan vannet kommer inn på platen ...

For min teori holder det at regnvannet bare ett sted langs sålen kommer opp til kanten og det kan en liten eller stor iskake hjelpe til med. Selv om vannet renner ned langs betongen og videre ned i grunnen så vil noe av vannet finne sprekken under Lecablokken. Husk det er under 1/10 av takvannet ditt du har inn og bak har du areal som fanger overflatevann mange ganger dette.
   #53
 16     0
Hei


Ja det stemmer. Produktene har opprinnelig blitt utviklet og solgt av maynor AS(betongtett.no) . Men nå selger fuktstopp produktene til privatmarkedet, mens Maynor AS selger produktene til proff markedet.


Håper der oppklare litt: )

Signatur
  (trådstarter)
   #54
 705     0
Jeg ser poenget ditt hst, men taknedløpet har bøy nederst. Alt vannet fra nedløpet blir ledet til et nivå lavere enn leca. Det er imidlertid i hjørne på bilde jeg tenker en drensledning på taknedløpet kunne hatt en forebyggende verdi, men isen har ikke vært over plata.

Dette er også den femte vinteren garasjen står, men første gang dette skjer. Ingen vet om eller når det skjer på nytt, men da vil jeg ha en løsning som helgraderer meg. Helst ville jeg hatt en smøremembran, men jeg er avhengig av en løsning som er diffusjonsåpen.
oversvømmelse i garasje pga manglende fuktsperre mot grunn - image.jpeg - HaakonMD
   #55
 645     Gjøvik     3
Har ikke noe tro på at dette vannet kommer gjennom gulvet. Det renner inn ett eller annet sted. Enten i overgang vegg gulv eller noe så enkelt som en takkelasje.
Signatur
HSt
   #56
 36,754     Lillestrøm kommune     3
Vi har jo ikke noe ønske om "å ta deg" det er jo bare at vi har så utrolig liten tro på ditt forslag. Wink Sikker på at ikke det en mørk nattetime kom så mye vann at det krøp opp til kanten noe sted ?  Nå skal jeg være ærlig å si at fra de andre bildene så trodde jeg grusen din lå opp over kanten også bak ved nedløpet, men mye klaring er de jo ikke og på sidekanten så ser det jo ut som grusen ligger over kanten.

I Trøndelag sto jeg i fjor høst og så på et regnvær der det plutselig var 5cm vann over hele bakken, det kan derfor være mye rare fenomener som skjer når det plutselig kommer mye nedbør.

Hjemme frøs taknedløpet hos meg for 3 år siden, men når jeg nå har hatt varmekabelen på plass (men ikke tilkoblet) så har det ikke skjedd igjen, til tross for noen dager i vinter med veldig kaldt vær. Hva som egentlig skjedde den vinteren vet jeg ikke (avløpet går til drenskum og rørene ligger dypt).
  (trådstarter)
   #57
 705     0
Jeg vet dere diskuterer for å hjelpe meg, ikke for å vinne eller ta meg, så takk for det. Jeg har ærlig talt ikke sett etter på dette hjørnet før jeg tok bilde. Det er farlig å gjøre antagelser ser jeg. Og jeg ser jo muligheten for at jeg kan ha tatt feil.
Jeg ser også muligheten for at det er dette nedløpet som gir hele problemet. Det var boden innenfor som var værst rammet. Likevel syns jeg er det mye vann som skal ha rent inn på denne måten..

Leder jeg vannet fra taknedløpet vekk, og legger på grunnmursplast rundt dette hjørnet, så koster ikke det så mye penger eller tid. Det kan hvertfall ikke skade. Så får jeg vurdere hva jeg gjør innvendig.

TSt
   #58
 14,622     0
Synes du har funnet kilden her. Skal jo ikke mye over den vannstanden du har. Du vil som sagt berge mye ved å bare grave med en grunnmursplast til under platen men kommer du litt lenger ned ville jeg tatt med det også. Pass på at den går godt opp over grusen. Det og isolere en god bit oppå grunnen utenfor vil jo kanskje også bidra til at dreneringen ikke fryser til på et område. Holder kanskje lokalt der problemet er nå. Lykke til.
  (trådstarter)
   #59
 705     0
Jeg glemte visst å svare deg på denne.. Jo, jeg tror du har rett. Nå må jeg bare få unna dicerse andre prosjekter før jeg kan grave opp, så får vi se til vinteren igjen.