2,316    9    4  

Skjevt garasjegulv fører til glippe under port. Løsning?

 5     1
Hei

Byttet til ny garasjeport for et år siden. Porten er av typen hörmann og har en pakning i bunnen som skal legge seg mot gulvet som tetning. Problemet er bare at gulvet er skjevt, noe som fører til en glippe på ca 4 cm på den ene siden. Snø fyker inn på vinteren og løv blåser inn resten av året. Finnes det en enkel løsning som ikke involverer å støpe nytt gulv? Har hørt med hörmann, men de leverer ikke pakninger som bygger tilstrekkelig. 
På forhånd takk for hjelpen 🙂
Skjevt garasjegulv fører til glippe under port. Løsning? - 773585F8-D686-446E-B879-246885A0E897.jpeg - Morty1

   #1
 24,772     Akershus     0
Er det mulig å slakke av på porten slik at den henger litt skjevt?

Kan en fjerne gummilista, legge under en kon list som foring og skru gummiforingen i denne? (Male trelista med passende farge)
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 5     0
Er det mulig å slakke av på porten slik at den henger litt skjevt?

Kan en fjerne gummilista, legge under en kon list som foring og skru gummiforingen i denne? (Male trelista med passende farge)


Den kan vel ikke henge skjevt, for da vil den ikke gå ned på en korrekt måte. Blir det for mye motstand går den bare tilbake. Legge list går kanskje bra, hvis jeg får festet den skikkelig til porten. Det beste ville helt sikkert vært å støpe med fall mot porten og hatt En liten klaring slik vannet fikk renne ut. Har derimot ingen kunnskaper rundt hvordan man gjør det og må dermed leie folk i tilfellet.
   #3
 6,497     Akershus     1
Tror jeg ville jobbet litt med støp. Ikke hele gulvet, men den stripen. Gjøre det på en måte som gjorde at porten tetter, men at du får en pen kant du må kjøre over.

.Thag
HSt
   #4
 36,825     Lillestrøm kommune     0
Du må ha drenshull i kanten i så fall. Synes å huske at gummilist er dratt inn i et spor i porten. En slags V profil i gummi kunne kanskje skrus i gummilist, evt at det henges en gummileppe på innsiden av porten som stikker lengre ned.

MEN kanskje snur porten hvis det blir for stor motstand
   #5
 820     1
Vi hadde det samme men da en like stor glipe hele veien. Jeg fikk tak i en remse/ rull med EPDM gummi ca 15cm bred og 2mm tykk. skrudde den i bakkant av port så når porten er nede, vris gummien i en vinkel ut. Så jo mer vind og løv presser på jo mer tettet den.


Ser megaflis har en på 95mm bredde.

https://megaflis.no/steni-gummifugeband-epdm-sort-95-mm-x-25-m.html

Jeg fikk min via jobben.

Signatur
   #6
 350     Viken     0
Bra forslag fra Thunder.

Her er mitt.
Solid, tykk (ca.5mm) plast/gummi bane/list festes rett i døra på innsiden med skruer med stort hode/skiver/List i metal.
Signatur
   #7
 5,337     Tromsø     1
Det enkleste er å la det være som det er, og sette feiekosten lett tilgjengelig innafor garasjeporten for å få bort løv og snø når det blir et problem.

Luftespalte under garasjeport er en god ting hvis garasjen brukes til å parkere bil som av og til kjøres inn med snø eller vann på. 🙂
Signatur

   #8
 24,772     Akershus     0
Sans for siste taler. Her ble garasjeporten bygget med 4 cm lufting under. Blir litt kosting, men ikke noe problem.
Signatur