4,970    5    0  

Søknad garasje hva gjelder??

 221     Ise     0
Hei.
Jeg prøver å bli klok på reglene. Skal bygge garasje på 7x10 m. Iflg garasje leverandør må dei stå for dette. Men på nettet leser eg at opp til 70 kvm kan en stå for det sjølv? Hva er riktig? Er det evt pga 2etg får et stort loft rom? Skal ha takhøyde på 195 i 2 etg på det høyeste
Håper på svar

   #2
 1,323     Østlandet     0
50 kvm gjelder tilbygg på hus.
På frittstående bygg som ikke er til boformål kan du bygge opptil 70kvm. Men da snakker vi om maks 70kvm bruksareal / bebygd areal og ikke grunnflate.
Dvs at etasjehøyde på loftet på garasjen må være under 190cm, hvis ikke regnes det som bruksareal.
OG at takutstikk gesimser etc teller med i arealberegningen. Det er altså det totale maksmålet utvendig som kan være f.eks 7x10m (mao hva taket dekker).

Loftet ordner du enkelt ved å sette inn ekstra hanebjelker lavere enn 190cm, uansett hvordan utformingen på takstolene er.
HSt
   #3
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Er det ikke slik at takutspring mindre enn 1m ikke er med i BYA ? Det var i allefall slik når vi søkte om garasje for en del år siden.

Strekker du overbygget og setter søyler så måtte en den gang regne BYA ut til og med søylene så lenge utstikk utenfor igjen er mindre enn 1m.  Jeg trodde dagens regler var like, men kan jo ta feil.
  (trådstarter)
   #4
 221     Ise     0
Takker for gode svar. Det vil si at takstolene må evt endres fra 210 til 190
   #5
 869     0
Eg har faktisk akkurat fått svar på dette frå teknisk her i kommunen. Ein kan ha utskutt front utan at den teller med i arealet, så lenge det ikkje er stolpar ned i bakken.
Signatur