42,205    22    17  

Tykkelse på betongplate for garasje ++

Tja
 150     Oslo-området     9
Er det noen som vet hva minste-tykkelsen er på et garasjefundament? Vil eksempelvis en støpt, armert betongplate på 15cm være bra nok?

Bør det være fall inne i garasjen, og isåfall hvor mye?

Er det noen som har erfaring fra Nordic Isoelementer?

   #2
 7     Hollingen     1
Når jeg skal bygge garasje så skal jeg gå fra 100-140mm på selve bunnplaten med et forsterkningslag under bæreveggene på ca 200mm i tillegg, pluss ekstra armering. Fordelen med det er at jeg kan støpe bunnplaten samtidig med fundamentene. Er jo tross alt ikke store belastningen av en bil.
   #3
 22,342     Akershus     1
Fall ut port er et must. 1:100 holder hvis du er flink til å støpe. Du kan ikke ha så mye at bilen triller ut.

   #4
 3,387     1


Når du trekker fall ut mot porten(e) så trekk fallet litt inn mot midten den siste halvannen meteren så slipper du at det legger seg vann inne i hjørnene ved siden av porten. Bare et lite tips.

Hva med å bare støpe en ringmur og asfaltere inn i garasjen eller legge belegningsstein, da blir det en sammenheng med utearealet og både asfalten og belegningssteinen tåler veisaltet bedre enn betongen.
   #5
 4,110     Akershus (Follo)     1
Jeg har belegningsstein i en garasje. Det er helt greit. Men det er tydelig at det er vesentlig fuktvandring opp gjennom den. Så om dette blir aktuellt i en annen garasje/bod så vil det bli lagt en solid plastduk under avrettingslaget. Akkurat som ved støpt betongplate. Men kapillæreffekten er nok ganske mye kraftigere med belegningsstein enn kompakt betong.
Signatur
Tja
  (trådstarter)
   #6
 150     Oslo-området     0
Jeg har nå fått støpt plaste og ringmur, og har gjørt noen kontrollmålinger av dette. Etter avtalen skulle det støpes 15 cm. tykt, og det skulle være fall mot åpningen. Faktiske mål er som følger:

* Tykkelse i front/ved portene: 7-8 cm.
* 2,5 cm. forskjell på tykkelsen på grunnmuren

Jeg forstår at tykkelsen i front nødvendigvis må være mindre enn den i bakkant ettersom det er fall, men det betyr jo ikke at støper kan legge et mindre enn 15 cm. tykt støp i forkant. I alle tilfeller er ikke dette veldig viktig for meg, bare støpet holder mål. Spørsmålet mitt blir da: Er det noen her som synes at 7-8 cm. støp høres lite ut? Det bør merkes at taket på denne garasjen er snudd, slik at konstruksjonen faktisk har mer tyngde på denne siden (innkjøring) enn normalt. Grunnen under er godt drenert, og består av sprengte steinmasser, og støpet hviler oppå 10 cm. med isolasjon.

Håper noen kan synse om dette, selvom det blir litt generelt. Jeg har lagt ved bilder.
Tykkelse på betongplate for garasje ++ - IMG_4020.jpg - Tja
Tykkelse på betongplate for garasje ++ - IMG_4034.jpg - Tja
   #7
 992     Østlandet     1
Etter avtalen skulle det støpes 15 cm. tykt


Du har en avtale (skriftlig regner jeg med) om en vare. Varen er betong - 15cm tykk over et gitt antall m2. De har ikke levert etter avtale, noe du påviser ved målingen.

Det kan godt tenkes at 7-8cm er godt nok, ikke vet jeg. Det viktige er naturligvis at hvis leverandøren avkorter varen med 35%, så bør du ikke betale 100% av prisen. 

Tom
   #8
 1,545     Sørlandet     0

Jeg forstår at tykkelsen i front nødvendigvis må være mindre enn den i bakkant ettersom det er fall,

Hvorfor må tykkelsen i front være tynnere? Skal man lage med fall, lager man jo samme fall på underlaget også, slik at tykkelsen blir lik hele veien.

Om tykkelsen er tykk nok, er et spørsmål om hva slags armering og hvor mye armering som befinner seg inni betongen.
Og siden underlaget er isopor og ikke komprimert  grus i passe tykkelse, blir jo tykkelsen på betongplata og armeringen desto viktigere.
Signatur