679    6    0  

Erfaringer med Quick Jack, Swift Plinth, Easypad eller liknende til fundamentering?

 4     0
Planlegger en markterrasse på plen, med mulighet for overbygg etter hvert. Kom i den forbindelse over noen produkter på det britiske markedet som jeg ikke har hørt om før, men som virket veldig interessante. Swift Jack og Easypad er ferdige betongblokker med høydejustering og braketter til bærelaget. Quick Jack er en solid stålskrue med spiss. Den entres på festebrakettene i den butte enden, og den spisse enden slås ned i marka. Før du slår ned skruen entres en bæreblate på skruen, så du kan justere høyden på bærelaget. Jeg kan ikke se at det står noe spesielt om telehiv, men det skal være unødvendig å grave ned under telen, slik som med vanlig pålefundamentering.

Er det noen som har erfaringer eller synspunkter mht. bruk av dette i norge? (Mest interessert i Quick Jack)

Quick Jack
Swift Plinth
Easypad

   #1
 350     Viken     0
Søk etter stop digging. Har vært diskutert er inne før.

John L
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Takk for svar! Den store forskjellen på Stop digging og disse produktene er at høyden kan stilles etter at bjelkene er montert. Samtidig går Stop digging dypere, og er mye grovere dimensjonert...
   #3
 6,705     Akershus     0
Jeg sitter med en følelse av at mangelen på informasjon om telefri dybde på en britisk nettside handler nettopp om at den er britisk. Kan ikke sammenlikne de klimatiske forholdene i Norge og England vinterstid.
  (trådstarter)
   #4
 4     0
Telefritt i Storbritannia skal visstnok være 60 cm, så de må jo ta hensyn til problematikken der også.
   #5
 2,857     0
Den Quick-Jack-greia baserer seg jo på en stålplate ("Bearing plate", 6,8 eller 10 tommer i diameter) som ligger (skrus ned og strammes/slakkes for justering) rett oppå bakken, og vil naturligvis telehive like mye på seg som bakken/terrenget.
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Ja, det har jo slått meg også, men har lest rundt forbi at en frittstående konstruksjon av forholdsvis liten størrelse ikke nødvendigvis blir utsatt for de store belastningene som følge av telehiv. Først når én eller flere sider er forankret i huset eller annen fast installasjon må man sikre seg mot telehiv.

Terrassen blir liten, ca. 4x3m, og det er visstnok ikke noe problem å sette et overbygg også på dette, i alle fall ikke i Storbritannia.