3,879    10    0  

Hvor gjøre av drensvann?

 1     0
Vi har et gammelt hus fra 1946 - hvor dreneringen er like gammel. Nå har vi tenkt å pusse opp kjelleren, men da må vi drenere først. 

Priser på drenering er hentet inn - men så kommer rørlegger og sier at han må koble drensvannet på offentlig V/A. Da begynner problemet... vi får peilet for å finne ut hvor vi er koblet på V/A. Det viser seg at pga hustets beliggenhet er vi ikke koblet på nærmeste punkt, derimot gjennom hagen, ut i gata og 80 meter ned i veien. Der er vi koblet på!!! Det koster skjorta å grave oss helt dit - for så å asfaltere igjen etterpå.

Vi har septiktank hvor det faste blir liggende og det flytende går ut i offentlig V/A. Kan vi koble drensvann på septiktank  - eller er det overhodet noen annen mulighet for å bli kvitt drensvannet (på lovlig måte) eller betyr dette at vi ikke får drenert uten å betale en formue for det??
Betaler godt for gode svar nå kjenner jeg :-) 

   #1
 774     Bærum     0
Høres litt rart ut, er ikke vanlig å koble drens eller takvann på avløp. Mulig han mener overvann om du har dette. I Bærum skal drenering og takvann løses på egen eiendom og ikke kobles til det kommunale nettet.
   #2
 25,368     Akershus     0
Hos oss er drenering rundt hus og takvann koblet til kommunens overvannssystem.

I Fredrikstad samme. Tidligere til svartvann, senere ombygget til kommunalt overvannssystem.
Signatur
   #3
 6,705     Akershus     0
Tilkobling til overvannsnettet er vel ikke lenger god latin i mange kommuner. Inkludert en kommune ikke så altfor langt unna deg, KjellG Smile
   #4
 25,368     Akershus     0
Er kjent med fordrøyningsmagasin etc, men har innbildt meg at det primært gjelder større bygg?

Ombygningen i Fredrikstad med oppgradering av kommunens nett til nett for overvann er yngre enn 10 år.

Så langt jeg kan se, så vil det for drenering kun være ett alternativ, å grave en dyp grop i hagen, fylle den med stein eller fordrøyningsmagasinplastkasser. Dersom grunnvannet står dypere enn fordrøyningsmagasinet, så er en i mål. Hvis ikke, må en til med pumpe som pumper vannet opp på egen plen. Deretter siver vannet tilbake til magasinet.

Blir vanskelig eler umulig med kjeller på flate tomter.
Signatur
   #5
 3,612     0
Trondheim er i ferd med å skille svart kloakk og overvann, og etablerer det i bydel etter bydel. Noen av mine venner har vært forbannet fordi de har blitt pålagt å legge om takvannet og må selv ta all kostnaden på egen kappe (surt når du utvidet og la plenen på nytt for under sett år siden - det gjaldt en av mine kollegaer), men det nytter ikke protstere.

Jeg har fått vite at det kan ta fem år før de kommer til mitt område, men at det er 99,9% sikkert at tilkobling til overvannsavløpet blir på samme sted som kloakken nå er tilkoblet. Så når jeg graver/drenerer på min tomt til sommeren vil jeg holde dem adskilt helt fram til tilkoblingspunktet rett ved tomtegrensen og før dem sammen der. Den dagen kommunen kommer og graver splittes de opp der og da, (forhåpentligvis) uten at det koster meg så mye.

Jeg har tatt for gitt at drensvann og takvann går i samme gruppe, som overflatevann. Da jeg spurte kommunen hvordan det var med tømming av svømmebasseng: Uansett hvor glassklart og filtrert det er, så går det sammen med svart kloakk. Jeg antar at det har å gjøre med desinfeksjonsmidler, som man som regel bruker ihvertfall litt av i svømmebassenger. (Det gjelder neppe drensvann.)

Hvis noen har info om at drensvann skal behandles som svart kloakk er jeg svært glad for å få vite det før jeg graver meg ned i jorda!
   #6
 25,368     Akershus     0
Fredrikstad grov i gatene og etablerte to rør: svartvann og overvann. Drens og takvann skulle til overvann. Kontrollert ved at de slo farget vann i takrenna.

I vår kommune ble det etablert dobbelt rørsystem ved bygging, mange år siden. Dren og tak i overvann.

Høres fornuftig ut å holde disse adskilt frem til tomtegrense ved all nybygg og rehab. 
Signatur
   #7
 38,299     Lillestrøm kommune     0
I Oslo krevde de i 1966 overvannsledning og kloakkledning til tilkoblingspunkt, men siden det her var bare kloakk så er de her sammenkoblet. Men de krevde i tillegg fordrøyningsbasseng på overvannet som reduserer mengden som går ut ved mye styrt regn.

   #8
 25,368     Akershus     0
Fordrøyning er nok fornuftig for takvann, men ikke for drensvann. Dersom en leder takvann ut på plena vil plenområdet kanskje fungere som fordrøyning til vannet når dreneringen.
Signatur
   #9
 38,299     Lillestrøm kommune     0
Hvis fordrøyningskum ligger lavt i forhold til drenering så burde vel det ikke være noe problem overhode, eller er det noen som kan noe som jeg ikke kan ?
   #10
 25,368     Akershus     0
Forutsetter at grunnvannstanden ligger enda lavere. Ligger grunnvannstanden høyere enn fordrøyningsmagasinet, renner dette fullt og en kan ende opp med null drenering rundt huset om ikke vannet ledes bort.
Signatur