715    3    1  

Støpt gulv, 80-talls hus, fuktsperre og gulvtykkelse.

 52     0
Hei,

Jeg skal renovere et rom i husets 1.etg som har et støpt gulv. Huset er fra 80-tallet og det ser ut til at gulvets oppbygning består av rundt 7 cm isopor, et 3 cm tykt (tynt Laughing) støpt gulv, varmematte, sponplate og laminat.

Jeg har tidligere pigget opp gulvet på badet og fått bekreftet at det ikke er brukt fuktsperre under støpingen. Det er dog ikke avdekket noen fuktproblemer i gulvet, og sagsponet bak gulvsvillene (som har ligget direkte på støpen) er fremdeles tørr etter 30 år. 

Mitt spørsmål er nå hvordan jeg kan få et best mulig resultat når jeg renoverer gulvet og håpte å få andre sine synspunkter på følgende;

1. Er det hensiktsmessig å pigge opp gulvet for å legge fuktsperre? Huset står på fjell og jeg vil tvilsomt kunne få særlig mer isolasjon under gulvet (erfaring fra badet) og det er lite å gå på når det kommer til takhøyde.

2. Jeg syntes kanskje at 3 cm støpt gulv er litt marginalt (selv om det har holdt i 3 år). Kunne det ha noe for seg å heller støpe inn varmekabler i rommet med f.eks 2 cm avrettningsmasse, slik at gulvets tykkelse blir 5 cm?

3. Hvis jeg eventuelt skal gå for punkt 2. Ville det vært best å prime og støpe rett på gulvet, eller kan det være lurt å legge fuktsperre mellom det nye og gamle gulvet (selv om det ikke er observert fuktproblemer og det ikke er fuktsperre ellers i huset).

På forhånd takk!

   #1
 6,428     tromsø     0
Vent til du har fått opp gulvet. Kanskje får du plass til 7 cm noen plasser, 10 cm og 15 cm isopor under betong. Fjellet er ikke flatt..Og 5cm over med betong..
   #2
 101     1
Alle Parket/Laminat leverandørene som jeg har kommet over krever at du bruker fuktsperre under gulvbelegget når det skal legges på et betongdekke eller varmekabler. 

Det er ikke bare fukt fra grunn som en fuktsperre hindrer men også fukten som produseres av varmen til varmekablene. Hvis du skulle få skader på laminatgulvet som følge av at du ikke har brukt fuktsperre, sier leverandørene at du ikke vil få noe igjen på garantien. 
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 52     0
Ja, jeg kommer til å følge leverandøren sine anbefalinger når det kommer til gulvet. Det som jeg er mest interessert i akkurat prosessen/fremgangsmetoden rundt oppbyggingen av det støpte gulvet.

Det dukket også opp en annen interessant problemstilling. Halve 1.etg har grunnmur og resterende halvdel har kledning. På tverrs av husets midt går en drager som flukter med grunnmuren, og som holder oppe I-bjelkelaget i etasjeskillet. Denne drageren blir holdt oppe av en 2x4" som står inntil grunnmuren.

Jeg hadde i denne omgang tenkt å bytte denne 2x4" med en 4x4" ettersom det kan se ut til at den nåværende stolpen står litt skjevt. Problemet er at det ser ut til at 2x4" går igjennom gulvet, og muligens står på huset sin grunnmur? Er dette en normal løsning på hus fra 80-tallet? Jeg antar at et flytende betonggulv på 3 cm blir litt marginalt for å holde oppe bærende konstruksjon?