#81
 3     1
Hei, renoverer mitt første bad. Har en trikker og rørlegger som rykker inn etterhvert.

Rommet er i 2.etasje og er delvis badstu og baderom. Selv om badstu ikke er våtrom har jeg tenkt å lage badegulv sammenhengende i både badet og badstuen.

Er nå nede på bjelkelaget, skal legge en h-bjelke under slik at gulvet blir stødig.
Planen var spon-priming-varmekabler-armering-støp-smøremembran-fliser/thermoask. En kompis som har bygget mange bad anbefale å bruke gips mellom spon og støp. Er det noen her som har meninger om gips under støp?

I skillet mellom badstu og bad har jeg tenkt å bruke glassdør og glassvegg. Men jeg trenger en stender midt i rommet som jeg kan feste dørkarmen til. Hva er beste måten å montere denne stenderen på? Lage kubbing og montere stenderen i bjelkelaget før sponet legges? Dette krever selvfølgelig at membranmansjetter brukes i overgangen gulv-stender. Eller er det andre bedre løsninger?


   #82
 9,677     Kysten     0
Hvis ikke du er avhengig av trestender kan du støpe ned en stålsvill og bruke en stålstender.
   #83
 168     0
Bare for å forsikre meg: Er det ok å støpe 2,5 cm med "Hey'Di rett på gulv" fiberarmert avrettingsmasse rett på primet Masterboard med varmekabler? Altså uten ekstra armering?

Edit: Hørte med Hey'Di nå, de sa at jeg absolutt burde brukt armeringsnett - så da har jeg åpenbart gått på en smell. Har nok blitt lurt av navnet "fiberarmert" - trodde dette var gode greier... Hvor lang tid kan jeg forvente at det tar før gulvet sprekker opp med påfølgende skader i membran?
   #84
 168     0
Ingen? Hadde vært greit å høre om noen hadde gjort samme blemme før - og evt. resultatet av dette...  :-\
   #85
 373     Hordaland     0

Ingen? Hadde vært greit å høre om noen hadde gjort samme blemme før - og evt. resultatet av dette...  :-\


Har ikke erfaring med slike feil, men har du lagt ut kabel eller kabel på fibermatte oppå masterboard-platene? Ren kabel vil skade platene over tid, mange "matter" er godkjent på tregulv og gir sannsynligvis tilstrekkelig avstand.  Sjekk med produsent/importør av kablene. De vet dette med sikkerhet.  ;)

  Ellers skal det alltid være mattearmering under kabler. For tilstrekkelig avstand til våtromsplatene. (Litex, masterboard, Letti osv.)
Signatur
   #86
 1,092     0


Alt 2 :Armeringsnetting rett på Spon + v.kabler + avretting + membran

Med denne metoden slipper jeg kostnadene ved Kapron. Armeringsnettingen gir avstand mellom spon og kabler. Negativt er jeg tror armeringen ikke binder støpet tilstekkelig når den ligger lavt.


Heidy tilatter 2cm påstøp på spongulv hvis man legger 5mm stålnett i bunn. Det sier litt. 2cm er tynt.