#11
 22,342     Akershus     0

Går det ikke an å "tørke" dusjhjørnet, så jeg vet at det ikke er fuktig? Jeg vil helst ikke pigge det opp. Det er som sagt ikke såå gammelt. 
.......
Hvis jeg legger membran på gulvet inntil nederste flisrad på vegg, og  det er plater i veggene, så er det vel kun mulig for vannet og komme inn i  flisfugene, bak flisene, og så renne videre. Korrekter meg gjerne, men jeg vil tro at en flisfuge er relativ tett? Som ufaglært. Og da er det minimalt med vann og fukt som kommer inn, så vidt jeg forstår.

Jording av slukrist vil løse problemet med manglende tjømemuffe, så lenge den er intakt.

Setter du gulvvarmen på full spiker vil den kunne drive ut fukt. Så lenge gulvet er diffåpent vil fukt kunne komme ut nedover. Er gulvet diffåpent? Kan du komme til fra undersiden slik at du får målt evt fukt?

Fuger ser tette ut, men slipper inn noe vann. Hvis det bak ikke slipper vannet ut er det kan det bli et problem selv om det er meget lite vann som kommer igjennom. Skal du få dette riktig kan du fjerne nederste fliserad slik at du kan legge membranen litt opp på tettiplatene, evt lekte ut ca 1 cm og legge våtromspanel på veggen samtidig som du legger membranet ca 10 cm opp på veggen. Dette kan gi en så og si 100% løsning bare du utfører det rett.

  (trådstarter)
   #12
 33     Enebolig     0
Takk for godt svar. Nå er jeg enda sikrere på åssen jeg skal gjøre det!