79    2    0  

Altan gulv

 8     0
Jeg betalte masse penger i forfjor for å få lagt et nytt gulv på altanen min. Jeg er misfornøyd, plankene buer seg oppover og vannet blir liggende i "groper" på planken og renner ikke bort som det skal. Firmaet har naturligvis gått konkurs.
Vil det å snu planken - med et lag terrasse beis fra i fjor - være nok eller må jeg også sette inn ekstra skruer for å presse planken ned når jeg snur den?

   #1
 6,456     Akershus     0
Først - dette er treverk, og det beveger seg, i dette tilfellet er retningen på årringene den skyldige. Men så er det dessverre sånn at høvleriet ikke tar hensyn til dette, dermed er det bingo hvilken vei årringene går.

Siden bordene legges med forsiden opp, er det overlatt til tilfeldighetene hvilken vei det eventuelt kuves under tørk.

Så er det innfestingen. Mange i dag vil ikke se innfestingen, og tyr til Camo eller andre tilsvarende patenter. Det medfører i praksis at det med 120 mm bord, er snaut 11 cm mellom festene. Med tradisjonell vil tilsvarende avstand være 6-8 cm. Det sier seg selv at et bord som er festet i ytterkantene lettere kan kuve seg enn et bord som er festet lenger inn på bordet.

Det kan hende du kan fikse dette med å snu dem, da renner vannet av i allefall. Men om du klarer å dra dette ned igjen med terrassebordskruer er tvilsomt, og om du får det til er faren for sprekk overhengende.


.Thag
TSt
   #2
 14,590     0
Må starte med å sjekke at det som i dag er underside evt kan brukes som overside. En kan ikke forvente at bordene blir flate av å snus men det kan hjelpe ved at de kanskje ikke bli så våte siden vann vil renne av. Hvis bord ikke var beiset på begge sider før de ble lagt må en iallfall beregne ny behandling. Det finnes nå en olje terassse beis fra Jotun som stiller mindre krav til utførelse enn tidligere (Den som bare heter terassebeis er det krav om at ikke danner film, ikke to strøk etc for at den ikke skal flasse)