558    7    0  

Belegningsstein over kledning ved inngangsdør

 45     0
Skal til å lage en platting av belegningsstein utenfor inngangsdøren. Høyden på denne blir 2/3 opp på det første kledningsbordet. Finnes det en god løsning på dette for å unngå råte?
Blikk fra en blikkenslager? Fjerne nederste bordet?
Fall blir selvsagt bort fra vegg. 

Belegningsstein over kledning ved inngangsdør - ute.png - frankgandersen

   #1
 447     0
Jeg fikk laget et blikk som fulgte falsen til kledningsbordet. Da slipper du fukt imellom blikk og kledning.
Tenker et hvitt blikk i ditt tilfelle ikke vil så gærnt ut Smile
HSt
   #2
 36,730     Lillestrøm kommune     0
Det er uansett alt for nære bakken så du kan få problemer på sikt også høyere påvegg. Noen som har gode løsninger som er bedre ?
HSt
   #4
 36,730     Lillestrøm kommune     0
Min tanke var at det måtte være bedre å etablere en annen type kledning nederst men mulig den burde være dobbel med lufting mot treet, går an å avslutte panelen med et vindusbeslag ned over en slik løsning. Noen som har gjort noe slikt ?
TSt
   #5
 14,590     0
Laget en løsning med gitterrist innerst der jeg bodde før. Nabo der laget samme løsning hos seg noen år senere. Da får en ikke betong helt inn mot samtidig ingen flate der det sansynligvis spruter mindre opp på fasaden siden det meste vi gå gjennom risten.
Med det kan det gå men en må lage fall under risten med fall utover. Vi la blikk i rennen også slik at vann evt fra veggen garantert ikke kom inn på muren men er usikker på om det var nødvendig.
Har funnet igjen løsningen på mye nyere hus senere der det har vært støpt opp rullestolrampe utenfor.  Skal benytte løsningen selv når jeg skal legge om forran dagens hus men der er det under en terasse så det er ikke mange dager det er vått helt innerst.
   #6
 452     Landsdekkende     0
Hei Smile

For et spennende prosjekt!

Som alt annet håndverker finnes det mange ulike fremgangsmåter. Vi vil anbefale deg følgende:

- Legg asfaltpapp/asfaltplate/takpapp (kjært barn har mange navn) i mellom vegg og stein for å unngå råte.

- I tillegg vil jeg råde deg til å bruke et beslag fra underkanten av bord nr. 2. Altså at beslaget "dyttes" opp i skjøten mellom bordene og ned mot steinen. Beslaget bør ligge litt innpå steinen, for å unngå at vannet siler mellom.

Lykke til, legg gjerne ut bilder når du er ferdig slik at vi får fulgt med! Smile
Signatur
   #7
 447     0
Jeg fikk laget et blikk som var like høyt som kledningsbordet og som var festet mellom steinen og kledning hele veien, ikke noe bekymring for min del. Har dessverre ikke bilde da huset er solgt