1,720    9    1  

Bjørk som drypper - Felling eneste løsning?

 299     1
Sameiet i firemannsboligen her fikk opparbeidet en parkeringsplass på en gammel plen etter at det ble parkeringsavgift i gatene. Her står det en stor bjørk, og den "gråter" noe VELDIG, og bilene som står parkert der ser ikke ut. Trodde dette var et problem som bare var i en kort periode på våren, men jeg ser selv nå i September kommer det enda saft fra treet og drypper på bilene. En uke etter vask ser det ut som om bilen ikke har vært vasket på 5 år. Sikkerheten er jo også et problem da det blir en tåkete hinne på vinduene på bilene som gjør det vanskelig å se ut. 

Er felling eneste løsningen på dette? Bor midt i sentrum i Bodø, så føler treet skjermer altanen en god del mot veien, og gjøre det litt lunere også. Så kunne jo også tenkt meg til å beholde treet. Noen forslag? 
Signatur

  (trådstarter)
   #2
 299     0
Og kle av/på bilen hver gang man skal på butikken? Frister ikke veldig ..
Signatur
   #3
 5,337     Tromsø     0
Midt i sentrum av Bodø er det vel rikelig med butikker i gangavstand, så trenger man ikke ta av presenningen og ta med bilen til butikken hver gang?
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 299     0
Butikken, jobb, besøk, jobb igjen .. kort fortalt, orker ikke å dra av og på presenning på bilen(e) flere ganger daglig. Det tror jeg ikke heller naboene mine orker. Så er det eneste alternative løsning, så blir det motorsag som løsningen.

(Og etter hva jeg kan se, er visst det eneste løsning)
Signatur
TSt
   #5
 14,584     0
Ser du om det kommer fra alle greinene eller bare noen steder ? Er det ødelagte kvister som er opphavet ? Er det bare fra en ødelagt grein kan denne fjernes helt ? Men antagelig er det mange små sår som er årsaken. Noen trær har veldig "henge" greiner og er utsatt i vind som jeg har forstått er vanlig i Bodø.
  (trådstarter)
   #6
 299     0
Har ikke lagt merke til om det er noen spesielle steder det kommer i fra. Den ble dog beskjært en del i fjor. Klarer ikke å huske om den va like ille før den ble det. Kan virke som hele busken er en dusj, fordi det kommer ikke kun på biler som står rett under, men også dem som står 5-10 meter unna.

Kan beskjæringen ha ført til dette?
Signatur
   #7
 1,060     Jevnaker     0
Hva med å bygge tak over parkeringsplassen? Som en svær carport?
Signatur

HSt
   #9
 36,717     Lillestrøm kommune     0
Husker det var mye vask av bil når jeg før sto parkert nær trær, det er som TS skriver ikke nok ikke å ha greiner over, deg blåser av trær også på siden. Se på biltrekket selv om du ikke ønsket dette, med flex stoff og strikk så trenger det kanskje ikke være så ille som du tror. Beskårete trær vil jeg tro er verre.