123    1    0  

Bygge platting - hvor langt mellom betongsøylene?

 28     0
Hei,

Jeg skal i gang med å bygge en platting. Jeg har kjøpt en del ferdig betongsøyler som jeg tenkte å plassere dragere på (48 × 223 mm). Jeg ser for meg at jeg har en søyle hver 60 cm langs den ene veien og at hver av disse har en søye etter seg etter 3 meter. Deretter tenkte jeg å legge terassebordene på tvers rett over disse...


Så da blir det følgende rekkefølge på fundamentet:
pukk 
betongsøyle med søylesko
dragere
terassebord

Jeg ser at en del har skisser med terassebjelker oppå dragere - er det nødvendig? Kan jeg ikke bare legge nok dragere for å ha terassebordet rett på de?

   #1
 6,515     Akershus     0
He? Man legger ikke bord på dragerne, da må dragerne ligge tettere enn 600mm c/c

Enten legger du bjelkene PÅ bæringen, eller MOT den... har litt å si for utseendet. Personlig liker jeg inntrukket, underliggende drager, men det er meg Smile


.Thag
   #3
 290     0
Tegning?


Jeg tror jeg vet hva han mener. Og det skal vel funke? Men er jo egne tabeller med snølast osv, men med den dimensjonen går det vel ok de fleste steder?

Eneste er om høyden på betongelementene ikke tilfeldigvis er perfekt høyde. Da kan det jo være han vil bruke en 360-laser og feste f.eks. 198mm bjelker vertikalt opp fra betongsøylene, sånn at de akkurat er så lange at de kommer til bunnen av dragerne/bjelkene.

Største ulempen med å bruke denne måten er at du må grave ned 21 søyler for 21,6 m2 terrasse, når du med dragere kunne klart deg med 9 stk.
Bygge platting - hvor langt mellom betongsøylene? - EksempelTerrasse.jpg - TormodSliter
   #6
 38     0
Ikkje lett å kun poste ein når siden ikkje gir tydelig tilbakemelding på "post"-klikk. Tongue

Forsøkte å legge inn skjermbilde fra linken under. 28x120mm terrassebord skal ha bjelkelag på 600mm. Trenger ikkje dobbelt bjelkelag om du ikkje vil det, så lenge spennene er dimensjonert riktig.

Slik bygger du terrasse | Komplett byggeguide fra Bergene Holm AS - Bergene Holm

Bygge platting - hvor langt mellom betongsøylene? -  - Spurkiss