2,598    1    3  

Bygge utekjøkken med spiler rundt - 23x48? Hvilken avstand mellom spilene?

 202     Ålesund     0
Etter å endelig ha fått laget til en platting i hjørnet på terrassen vår så er det på tide å få bygd opp rammen til utekjøkkenet. Vi vurderer å dekke sidene på dette med spiler, og etter å ha sett på denne videoen fra Maxbo så tenker vi at 23x48 lekter kanskje hadde gitt oss riktig uttrykk, med 48x48 lekter som ramme. Tenker også å støpe en betong-benkeplate oppå, men det må jeg vel vente med til neste år grunnet vær?

Men vi ønsker ikke innsyn inn i konstruksjonen, da vi har et par ting (se innlegget linket til først) bak konstruksjonen som vi ønsker å skjule. Vurderer derfor avstand mellom spilene til mindre enn 23 mm som i videoen til Maxbo.

Hvis vi går for for eksempel 10 mm avstand mellom spilene, vil det være problematisk med tanke på at det impregnerte trevirket antageligvis er ganske vått? Regner med det trekker seg mye sammen til neste sommer? Andre ting jeg bør ta hensyn til? 45 mm syrefaste skruer til å sette det sammen?

  (trådstarter)
   #1
 202     Ålesund     3
En liten oppdatering, da jeg selv anser bilder fra andre sine prosjekter som det kjekkeste her på forumet. Grin

Måtte avslutte arbeidet i november i fjor grunnet vinter og ruskevær, men fikk kommet i gang igjen denne helgen, og har nå alt på plass til kjøkkene foruten benkeplaten på toppen.

I det nedsenkede området på venstre side skal gassgrillen stå. Har skrudd fast festene til dryppbeholderen, slik at denne er under selve gassgrillen og vi ikke får noe gris (eller brannfarlig) på dekket under. På venstre side er en dør som vi kan åpne for å skru av/på gasstanken, og på høyre side er enda en dør slik at vi før benyttet oss av området til høyre som lagring.

Planlegger å felle ned en kullgrill i området med åpning fremme. Og med tilhørende brannteppe under/inni, uten at jeg helt ser den store risikoen her.

Bygge utekjøkken med spiler rundt - 23x48? Hvilken avstand mellom spilene? - IMG_1100.jpeg - cstrommeBygge utekjøkken med spiler rundt - 23x48? Hvilken avstand mellom spilene? - IMG_1106.jpeg - cstrommeBygge utekjøkken med spiler rundt - 23x48? Hvilken avstand mellom spilene? - IMG_1118.jpeg - cstromme