980    15    3  

Erfaring med CAMO skjulte skruer terrasse

 207     1
Hei,

jeg skal i gang med terrasse og vurderer å kjøpe CAMO skjulte skruer. Bordene er 28x120 impregnert. Har dere erfaringer fra dette? Hvordan blir det når bordene tørker og trekker seg sammen? Skruene har ikke mye hold i selve bordet, så vil det sprekke?  

TSt
   #1
 14,682     1
En må iallefall passe på hvordan en fester ved evt skjøter.  Mimimum bruk av klosser, helst doble bjelker med en kloss imellom.
   #2
 16     0
Har holdt seg greit her. Montert for ca et år siden, har ligget ubehandlet siden her i Rogaland. Gikk relativt raskt å montere, bare å gjøre klar en haug med 15cm lange biter 2'4' til bruk ved skjøterErfaring med CAMO skjulte skruer terrasse  - IMG_20230502_161707.jpg - Pål10
  (trådstarter)
   #3
 207     0
Takker for raske svar.

ser strøkent ut Smile

Da er det bare å komme seg ut å handle
TSt
   #4
 14,682     0
Etter å ha sett bilder med skadede skjøter ville jeg hatt mer å hjelpe på enn en 2" kloss.
Derfor anbefaling om ekstra bjelke. Bildene kom fra trelast produsenter som eksempler på hva som kan gå feil.
  (trådstarter)
   #5
 207     0
oki, men å legge inn en ekstra bjelke under hver skjøt blir mye arbeid.

Hvorfor holder det ikke med en 2"x4"? Anleggsflaten blir jo akkurat like stor som på bjelken og hvis den skrues godt inn i selve bjelken skjønner jeg ikke hvorfor dette ikke skal holde.
   #7
 16     0
Det er vel fare for at bordet sprekker i enden da skrua fort kommer for langt ut. Bjelken klarer seg nok fint.

Å skru på en ekstra kloss tar ikke mange sekundene, trenger bare under skjøten med litt større bredde enn terrassebordet.

TSt har du liggende noen av disse bildene? Hadde bordene sprukket eller vridd seg?

  (trådstarter)
   #8
 207     0
Er enig i at det er fort gjort å skru på en kloss hver gang man kommer til en skjøt.

Jeg forsto ikke behovet for en ekstra bjelke(?), hva er forskjellen mellom å skru på en kloss av 2 4 og en en bjelke? Anlegget blir uansett 48mm og bæringen tas uansett av bjelken man fester klossen i.

Eller er det noe jeg ikke ser her?
   #9
 627     Bærum     0
Har også brukt Camo og klosser under skjøtene. Hadde Møre Royal plank og ga alle kappflater i skjøtene et kjapt strøk olje før montering.
Er nå tre år siden. Ikke tegn til problemer med skjøtene.

Er som du sier @Pål10 ingen forskjell på kloss eller ekstra bjelke for skjøtens del.
TSt
   #10
 14,682     0
Med ekstra bjelke så setter en denne med f.eks. 2" klosser i mellom. Da kommer skruene lenger innpå enn ved bare kloss i tillegg er det en har i mellom mye mindre så bjelken får ikke samme fukt påvirkning fra omlegg.
På kantene kan en ha litt overheng på bodene.
Jeg har desverre ikke bildene men ble vist de av den som var ansvarlig for skruer hos grossist jeg arbeidet hos. Her var det ikke bare en men mange skjøter der bordene var vridd opp i enden etter at kanten har sprukket. Jo lenger inn fra enden skruene står jo mindre sjanse er det for at dette skjer.

Bilde var på et felles skriv til skrue levevrandører fra mer enn en trelast produsent og tema var at de ikke ville godkjenne noen reklamasjoner med dette problemet.