2,129    6    3  

Erfaring med strukturbetong i oppkjørsel?

 4     0
Hei,

Noen som har strukturbetong i oppkjørselen, og er dere fornøyd? 
Vurderer asfalt eller strukturbetong, men usikker på hva som holder seg best på sikt. Undrer også på om det kan bli glatt på vinter?

https://www.strukturbetong.no/

Ser stilig ut!
Minuset med strukturbetong er at man må vedlikeholde det med noen års mellomrom..

HSt
   #1
 37,170     Lillestrøm kommune     0
Det er ekstreme krav til underlag, dette med krakeleringer fra telepåvirkning er jo ikke pent

Både asfalt og spesielt belegningsstein tåler litt bevegelser.  

Hva er tanken om oppfrisking ? Skal det pigges bort og støpes nytt ?  

Jeg vet ikke 100% sikkert når forrige eier la belegningstein hos meg men tror det ble gjort rett etter bygging i ‘87, det holder fint. Skal fjerne litt mose i fuger i år og kjøpe en sekk fugesand. 
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Vi har i dag bare grus, så det står mellom belegningsstein, asfalt eller eventuelt strukturbetong om det finnes gode erfaringer.

Tenker å sette bort alt grunnarbeid om vi velger belegningsstein sånn at det blir 100%.

Kom over dette med strukturbetong og ble litt interessert, men ser ikke ut til at det er mange som har det.. så blir nok asfalt eller belegningsstein.
   #3
 3,591     2
Belegningsstein finnes med ulike overflater, og hvis vær og klima betyr at det er risiko for at regn fryser som en tynn hinne stålis, nesten usynlig, kan det bli superglatt, på stein med glatt overflate. (Det kan jo forsåvidt skje med asfalt, også.) Velger du en stein med mer ru overflate er dette problemet mindre, men den er naturlig nok ikke like lett å blankskure, om du ønsker det.

Selvsagt må du regne med at det blir betydelig glattere enn med grus, uansett om du velger asfalt eller stein. Regner du med at det kan bli et problem, vil jeg anbefale å legge tinerør under steinen. Hvis ikke strømregningen skal gå i taket, så sats på vannbåren varme slik at du har mulighet for å bruke en varmepumpe. Og så lenge du er frisk og før: Ikke smelt bort en halvmeter snø! Ta det med snøskuffe eller fres, og reserver varmen til å bli kvitt det tynne, usynlige laget med stålis.

Du behøver jo ikke smelte bort isen hvis energiprisene går i taket, men når du likevel skal legge oppkjørselen på nytt er ikke noen enorm fordyring å samtidig legge rørene i bakken, slik at du har dem klar den dagen du finner ut at du vil koble dem til en varmekilde.

Jeg står selv foran å få lagt belegningsstein i oppkjørselen i løpet av året, og vil legge varmerør. Om jeg tar dem i bruk før den dagen jeg stabber rundt som pensjonist, er et annet spørsmål. Et annet hensyn jeg velger å ta: Jeg har hatt en del kontakt med sterkt synshemmede, og for at ikke de skal havne utpå jordet, bokstavelig talt, vil jeg legge stein med ekstra grov overflate mot hver ytterkant, slik at de vil kjene det gjennom skosålen (såsant de ikke går med vernesko...). Slike hensyn er kanskje uviktig for deg, men det er jo et tips du kan vurdere.
TSt
   #4
 14,788     0
Holder ikke med dere at det er så mye bedre med singel enn belegningstein.  Det er bare første snøfallet og når det begynner å tine at det er slik. Ellers kan en ikke måke ned på samme måte som når en har beleggingsstein. Snøfreser kan ta helt ned uten at halve veien blir med etc.    I forhold til asfalt så slipper is mye lettere på stein siden ørlite vann trekker unna i fugene.  Jeg ser frem til at annet arbeid er ferdig hos meg slik at jeg kan få lagt belegningstein på innkjørsel. (Ser ikke helt frem til arbeidet men .....)  

Strukturbetong krever enormt av underlaget hvis det skal holde.  
 

HSt
   #5
 37,170     Lillestrøm kommune     0
Av naboer med isdekke hele vinteren er det en med belegningsstein (som ikke måker) de andre har singel av forskjellig type med stålis oppå, de fleste måker men først etter beskyttende is oppå singel.

Kan bekrefte dette med snøfreser den skraper det nesten helt bart på belegningsstein, men ofte bruker jeg Snedy og skyver det til side og så får snøfresen en tur ut og rydde opp i dette av og til (arvet innkjørsel med mur på siden så snøen må opp over muren)

Det er standard Asak lignende stein jeg har
   #6
 23     Trondheim     1
Har en nabo som har sånn strukturbetong, andre året nå. Hører ikke annet enn at han er veldig fornøyd. Han har etter det jeg vet lagt på noe forseglingsmiddel (lukta maling/nafta/løsemiddel) og det er fortsatt like fint selv etter et par vintre.

Jeg synes også det ser veldig glatt ut, men naboen sier det ikke er det i praksis.

Som alt annet arbeid med slike overflater som gårdsplass, grunnarbeidet er viktig. Vann må kunne gå et sted, f.eks.

Bjørn