45,889    35    36  

Erfaringer med plenrens, fungerer det?

 156     7
Hei,

Hvordan er deres erfaringer med plenrens? 
Jeg har en del løvetann i hagen og er en av de som ikke vil ha løvetann i hagen. 

Jeg leser at plenrens skal gjøre susen. Jeg har forsøkt å ta dem med Fiskars løvetannplukker, men det blir for mye av røttene igjen. Skal dette fungere må mer eller mindre hele roten opp.

Er det ikke slik at skal man forgifte løvetann så må dette skje gjennom bladene. Hvordan får jeg granulatet til å ligge på bladene? Dette høres jo ut som en fantastisk møysommelig jobb.

Noen andre tips og råd som tar dem permanent? Jeg har masse andre ugressarter som gjerne kan forsvinne på permanent basis i samme slengen.

NB! Jeg ønsker ikke å etablere helt ny plen

   #1
 5,337     Tromsø     0
Jeg har bare spredd det utover, primært for å bekjempe mose. Ja, det ble vel mindre løvetann også. Når løvetanna nærmer seg blomstring vil jo plenrenskornene lett legge seg på bladene der de kommer opp rundt stilken.

Du får også plenrens på pumpeflaske. Antar at den er egnet til å spraye direkte på enkeltplanter. Selv har jeg god erfaring med Roundup Gel som kommer i noe som ligner en stor deodorantstift. Trykker man litt av dette på et blad, dreper det effektivt både løvetann og tromsøpalme.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 156     1
Takker.

Tar ikke Roundup også knekken på gresset. Det tar vel knekken på det meste. Sprayflaske hørtes ut som et vinnerkonseptet. Mosen tok jeg forrige året med en mosefjerner/plenlufter. Den maskinen gjorde susen.

HSt
   #3
 36,710     Lillestrøm kommune     1
Tanken er at du skal påføre gel kun på bladet til løvetann, jeg synes  ikke produktet fungerte når jeg testet for noen år siden

Ja alt dør, vi har sett historien om han som trasket rundt med Roundup på gummistøvler, døde merker over hele plenen

Jeg gjødsler plen og har robot gressklipper og lar foreløpig løvetannen være i fred. Gjødsel hjelper gress til å kvele ugress
gil
   #4
 121     0
Plenrens inneholder et hormonpreparat som dreper korsblomstrede vekster, dvs, ugress.Det virker ikke på gress. Påstanden om at gjødsel hjelper gress til å kvele ugess er i de aller fleste tilfellene feil
HSt
   #5
 36,710     Lillestrøm kommune     1
I praksis medfører god vekst på gress at en må klippe oftere og bladverket til ugresset klippes da også tettere og gresset dominerer da bedre enn før. Med liten vekst så sprer ugresset bladene utover og får bedre vekstforhold enn plenen. Men her tar robotkliooeren seg av klippingen så det hår greit.

Jeg har posene med plenrens i kjelleren men har aldri funnet ut om pinnsvin liker dette, av denne grunn går også robotklipoeren hjem på ettermiddagen så den ikke er ute når sannsynlighet for at pinnsvinet kommer er størst
   #6
 627     Bærum     4
Jeg bruker plenrens i konsentrat, og blander dette ut til å bruke i trykksprøyte. Dusjer da på enkeltplanter eller områder med mye ugress. Dette har jeg gjort jevnt og trutt i flere år. Har også ved et par anledninger brukt plenrens i granulat, og fordelt dette enten for hånd eller med gjødselspreder.
Så jeg har en plan med svært lite ugress - men det er en evighetsjobb ...
TSt
   #7
 14,578     1
Plenrens i granulat tror jeg inneholder gjødsel også slik at gresset som er der også skal vokse bedre. Det blir mye grønnere i allefall enn områder en ikke har hatt det på.

  (trådstarter)
   #8
 156     1
Jeg Googlet litt og fant ut flytende form var noe mange synes var topp. Da sprayer man dette på med en pumpeflaske. det gjorde vist nok susen

Bauhause har denne typen konsentrat. skal testes til helgen. resultatet skal jeg komme med når det begynner å skje noe
TSt
   #9
 14,578     3
Plenrens i granulat tar mose også usikker på om den flytende er noe annet enn ugressmiddel.
  (trådstarter)
   #10
 156     2
Mener den flytende og granulat er det samme. Tenker at granulat må fuktes/vannes før det begynner å virke. Basert på det skulle man tro at flytende fungerer raskere da det hopper over en prosess.

Mulig granulat er sterkere og varer lengre
Erfaringer med plenrens, fungerer det? - E5FE1940-C5B8-4F00-9CB8-EF215FD0A95A.png - Anonym