312    9    0  

Ferdig fundament til terrasse - tele......

 4     0
Lurer på å bruke ferdig støpte fundament til terrasse på hytta, noen tips ? Ønsker å bruke ferdig fundament så en slipper å støpe på hytta som ligger på fjellet/1000 moh.  Gravde noe hull der terrassen skal stå og treffer fjell på 60-70 cm dypde hele veien....bør jeg være bekymret for tele når disse fundamentene settes tilnærmet på fjell? 

   #1
 3,083     Gol     0
Hallo. Velkommen på forumet.

Blir ting satt på fjell er det ikke noe fare med teleskade. Skader ikke og legge under en jackofoam plate. Samme rundt for og isolere.
Signatur
oll
   #2
 136     0
Dersoom du er på fjell kan du bore og sette søylesko rett i fjellet. Forutsetter at det ikke står vann i evt hull (at det er fallende terreng og renner av)

Jeg gjorde det på hytta. Enkelt og greit. Kun litt lim i hullet for å lime fast søyleskoen
   #4
 24,793     Akershus     0
Hva for planer har du for massene under terrassen? Ligge der eller fjernes? Grus/stein eller jord/leire?
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 4     0
Uansett ligger vann og avløp til kjøkkenet der jeg har tenkt å plassere terrassen...er varmekabel i vannrøret, blir jo noe betenkt om jeg vil risikere noe tele ettersom snø ikke vil ligge der lengre....
   #7
 24,793     Akershus     0
Med søyler ned i grunnen ville jeg ikke brukt søylesko og treverk.

Alternativer kan være å mure opp med søyleblokker. Et annet alternativ er å bore ned og feste 1-2 armeringsjern. Deretter tre over 75-110mm plastrør og støpe ut. Plassere du godt, kan terrassen ligge på toppen av røret med en liten støttekrave av noe slag. Ved fare for vind kan en sette ned stolpesko i hjørnestolpene.

Hovedinngangen her har stått på 2 stk 75 mm i mange år. Her er trappa festet mot huset slik at plattingen gir sideveis støtte.
Signatur

HSt
   #8
 36,871     Lillestrøm kommune     0
TS bør legge markisolasjon under plattingen, trenger ikke nødvendigvis ligge så dypt. (Pga vannrør). Fundament kan tilpasses dette
   #9
 24,793     Akershus     0
Helt klart en løsning. Noe isolasjon og frittliggende terrasse. Så lenge dette ikke er bundet til huset så betyr det lite om det er litt telebevegelse.
Signatur