11,763    7    8  

Feste gjerde i støttemur av naturstein

 182     Stavanger     4
Jeg skal sette opp et tregjerde på 25m, mesteparten skal stå oppå en støttemur som skal bygges i naturstein. Muren blir vel en 40cm bred, og da synes jeg det blir finest om gjerdet står midt på muren. Men hvordan skal jeg fundamentere gjerdestolpene? Aller helst vil jeg unngå å bruke stolpefester som stikker langt opp på stolpene.  Folk kommer til å gå langs støttemuren på nedsiden og se på gjerdefestene, så jeg vil ha de så pent som mulig.

Muren skal bygges av fagfolk.

  (trådstarter)
   #1
 182     Stavanger     1
Setter stor pris på svar på denne. Kan jeg støpe en impregnert gjerdestolpe rett ned i betongen, med en slags tverr for å holde stolpen på plass?
   #2
 104     0
Fant dere en god løsning? Vi skal montere glassrekkverk på natursteinsmuren til våren 😊

Signatur
   #3
 1,231     Bergen     0
Jeg har satt glassfiber rett på natursteinsmur, penest å ikke ha betongkrone på synes jeg. Rekkverket måtte bygges på mål på stedet siden muren ikke er snorrett i toppen, og ble noe dyrere pga det, men å støpe betongkrone hadde vært dyrere. Jeg har store tunge steiner i muren og har også helt i litt betong i bakkant for stabilitet. Må vurderes i hvert enkelt tilfelle.
   #4
 104     1
Glassfiber? Vil også helst slippe krone, men etter en vinter med orientering frykter jeg at det må bli krone. Muren er temmelig grov.
Feste gjerde i støttemur av naturstein - image.jpg - fimlis
Signatur
   #5
 588     Trondheim     2
Kan du ikke bore i steinen og feste gjerdestolpene med forankringslim for stein og betong?
   #7
 104     0
gjerdefirma fryktet at de øverste steinene ikke var stabile nok.. Mulig vi tar sjangsen allikevel
Signatur