11,661    13    2  

GressklipperTrøbbel

 3     0
Har en briggs&stratton gressklipper ca 3 år gammel. klarte å kvele motoren og nå vil den ikke starte. er ikke veldig motorkyndig men skal klare å skru litt viss noen har tips.

   #1
 2,264     0
Vent til den blir kald, og prøv å starte den igjen?
Kvelning av motor skal normalt ikke forhindre ny start umiddelbart, men ser at noen er litt kranglete å starte når de er varme.
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Den har nå stått en hel dag.  og det er gnist på pluggen. ikke en liten antydning til start.
   #3
 2,264     1
Er det pumpe på den? (Gummiknapp til å "pumpe" på). Prøv den.
Er det bensin i sylinder? (Ses gjennom tennplugghullet).
Får den luft? Ta av luftfilter og prøv å start.
Er den tyngre å starte enn vanlig?
  (trådstarter)
   #4
 3     1
pluggen litt svart og fuktig ingenting i sylinder ser det ut som. luftfilter ok. kan det være en slags tilførsel av besin som kan være årsak. i f.eks forgasser?
   #5
 2,264     0
Det burde være rikelige med bensin i sylinder etter et par trekk uten start.
Sjekk at du ikke kan ha lukket ei bensinkran. Mangler det bensin, og tilførsel fra tank er ok, er det mest sannsynlig forgasser ja.
   #6
 22,342     Akershus     0
Kan det være vann eller annen møkk i bensinen? Hvaslags tank er det på denne?
   #7
 570     Norge     0
Kvelte du motoren ved å kjøre på en stein e.l. ?  I såfall kan svinghjulet forskyve seg i forhold til veivakselen (brytepinne), og dermed blir tenningstidspunktet feil. 

Ellers er gørr i forgasseren et vanlig problem, særlig hvis den har stått lenge.  Jeg har reddet mange småmotorer med forgasserrens og trykkluft.

   #8
 92     0
Prøv med startgass. Starter den ikke på det, så kan det vere tenningen som ikke er som den skal. Se etter om svinghjulet er løst(siden du har gnist). Har vert borti at ventiler har kilt seg i åpen stilling, hvordan er kompresjonen? Se etter om ventilene beveger seg.
Går motoren på stargass, men stopper igjen, da er det bare å tømme bensintanken, skru av forgasseren og rengjøre alle kanaler, pluss eventuellt filter. Hvilket årstall er motoren fra? De motorene som er litt eldre årgang har mulighet for justering av forgasseren. I såfall, om den har justeringskrue må du justere den på nytt etter rengjøring av forgasser.

Det er olje på motoren? ;D  Er det tyngre å dra i startsnora en tidligere, så har motoren skjært seg, eventuelt masse gress oppunder klippedekslet.

En ting du kansje kan prøve først er å skru ut tennpluggen, og varme den med en lighter, så den er god og varm. Må vere så varm at du ikke kan ta på den. Sett så tennpluggen raskt tilbake og prøv å starte motoren. Dette har jeg ofte hatt suksess med på tungstartede motorer ;D

   #9
 7,686     Bærum     0
Gressklippere, snefresere osv. brukes relativt lite og sjeldent i fohold til f.eks. biler. Min erfaring er at pluggen derfor ofte soter ned. Det kan gnistre greit, men motoren blir tungstartet og går ujevnt. Min erfaring er at pluggbytte er en grei ting å prøve før man begynner å feilsøke og skru.
   #10
 1,245     Norge     0

Gressklippere, snefresere osv. brukes relativt lite og sjeldent i fohold til f.eks. biler. Min erfaring er at pluggen derfor ofte soter ned. Det kan gnistre greit, men motoren blir tungstartet og går ujevnt. Min erfaring er at pluggbytte er en grei ting å prøve før man begynner å feilsøke og skru.


Støtter den. Pluggen min var også nedsotet, hjalp ikke nevneverdig å rengjøre den. Skiftet til ny, og klipperen startet på første drag.