2,151    14    0  

Har en høy sjenerende støttemur. Fins en effektiv hekk eller plante for å skjule denne?

 128     Bodø     0
Har en høy sjenerende støttemur foran huset. Ca 30 m lang og 4 m høy. Fins en effektiv hekk eller planter for å skjule denne? Noe som vokser fort i nordnorge vel og merke 😁

TSt
   #1
 14,622     0
Mine foreldre har en som heter arkitektens trøst på norsk og som klatrer på gjerdet mot nabo. Et felt med fjell opp i dagen så vanskelig å plante hekk hele veien. Men den krever nok kanskje noe hjelp til å klatre alt etter hva slags mur det er og om den er vertikal eller heller litt bakover.
Men alle typer hekker i harførhetsklasse som passer burde gå her hvis du har jordsmonn på fremsiden.
  (trådstarter)
   #2
 128     Bodø     0
Ja det er en mulighet. Kanskje med hjelp at noe netting den kan klatre i? Lurte også på noe Tuja om det ville være effektivt?
  (trådstarter)
   #3
 128     Bodø     0
Her ser dere muren i front. Hadde vært fint å fått dempet den noe Smile

Har en høy sjenerende støttemur. Fins en effektiv hekk eller plante for å skjule denne? - org_08528b809af32ef7_1510148531000.jpg - satsti
   #4
 827     Stavanger     0
Liguster vokser som ugress her på sørvest landet, vi har en som heter "vintergrønn" liguster og den slipper få eller ingen blader ila vinteren. Har jo ikke så langr perioder med blå på gradestokken. Her vokser den hvertfall en halv meter i sesongen, kanskje opp mot én meter også. Fin er den au, kan anbefales hvis du skal ha noe som vokser fort men sjekk om den kan stå nordpå.
Signatur

TSt
   #8
 14,622     0
Forstår behovet, ikke den vakreste. Må passe på at en ikke graver unna fundamentet når en planter.  Står muren med betongpeler ? Så lang at det også går ann å variere noe eller plante noe annet litt lengre frem noen steder for å bryte opp lengden. Men vegitasjonen bak huset over tyder på at det må være noe hardført.
   #10
 1,674     0
Sikkert fordel å bruke planteskoler lokalt, da er plantene tilpasset bedre, men som en her før nevner, på bildet ser det mest ut som høyfjell, den naturlige vegetasjonen, så jeg er litt tvilende på sone 2, det kan være lokale variasjoner, så ville ikke gått for de mest ømtålige.
Jeg hadde antakelig hørt med planteskolen i linken jeg la ut, det ser ut som de er mere lokalkjente. Vist et bilde av det som vokser naturlig i området, det koster ingenting å spørre.
Du kan også legge ut et bilde fra skogen/fjellet rundt omkring, er det vindhardt der, fast snødekke/lite snø, hvor kommer solen fra, vest/sørvendt, mye regn/lite, alt slik bestemmer hva slags planter som vil trives, blir litt kjedelig om dere må vinterdekke hele veien Smile
Hilsen vi som har brukt tusenvis av kroner på planter som vi etterhvert lærte ikke overlevde her, fine roser som frøs første vinteren, trær også, vi har sone 6, og ingenting som ikke er så herdig kommer inn gjennom porten mere.