#11
 5,188     Østlandet     0

Men enda en hilsen fra de rødgrønne har vi fått. De har klart kunststykket å definere ulovlig arbeid av denne typen som økonomisk kriminalitet.
De har da gjort noe positivt også. Tigging, menneskehandel og vinningskriminalitet er visst greit nå.  ;D
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 372     Rogaland     0
Det er vel kun ett forslag om endring av friluftsloven, tror ikke ting blir bedre eller verre om regjeringen er blå, rød eller gul for den slags kyld.

Oppsamlet så er å anlegge skifer på en plating å anse som terasse, man bør ikk søke bare bygge i vei og spille dum om man blir tatt.

  (trådstarter)
   #13
 372     Rogaland     0
Kommunen brydde seg heldigvis ikke om hva vi hadde på bakken, så det gikk fint med singel, gress eller skifer som vi skal ha, de kunne ikke være regelryttere heller fikk jeg beskjed om Smile
  (trådstarter)
   #14
 372     Rogaland     0
I helgen oppdaget vi at grunneier har begynt å slippe sauene sine på området rundt hyttene, noe som i grunn er koselig bare de ikke driter på terrassen :)
I utgangspunktet ikke noe problem er jo bare til å bygge gjerde, men vi har vinduer i stuen som går fra gulv til tak og synes selv flott utsikt som vi ikke vil dekke til med ett "høyt" gjerde på terrassen og foran vinduene, ser heller ikke helt for meg at det passer med glassrekkverk på en fjellhytte.
Noen som har tips, råd og ideer på hvordan denne lille utfordringen kan løses.
Terrassen foran vinduene vil bli laget i tre og flukte over i en platting som med tiden vil bli skiferbelagt, tenkte det kunne være lurt å støype fester til gjerde i delen som blir betongbelagt, her er det ikke krav til utsyn kun at den holder sauer ute, hvilken type feste anordning kan man støype når man ikke er sikker på hva slags type gjerde man velger?
   #15
 425     0
Vi bruker et demonterbart gjerde som vi setter opp før vi drar. Kun hjørnestolper (som fjernes når vi bruker hytten) og to rader med litt solid tau med sterk farge mellom.
   #17
 425     0
Nei beklager. Men i prinsippet er det fire armeingsjern som vi stikker ned i jorden og stikker ca 70 cm over bakken. Så har vi bunnet på tau på toppen og midten, mellom hvert jern. Jern og det hele tas opp når vi er på hytta. Det er ikke det mest solide eller vakreste men det holder stort sett dyra borte.

Tom
   #18
 1,545     Sørlandet     0

For de gamle reglene om rasting og overnatting gjaldt 150 meter, mens våre rødgrønne venner har skjerpet dette inn til 50 m i år, dette gjelder i utmark. Hvis hytten er tom kan folk campe inntil hytteveggen om de vil. Del godene sier Jens.

Del andres goder uten å bidra mener vel Jens.

Imidlertid tar du feil når du sier at man kan campe inntil husveggen hvis hytta er tom.

Loven skiller ikke mellom typer av eiendommer. Loven skiller bare mellom innmark og utmark.
Innmark er privat. Alltid. Uansett om eiendommen er i bruk eller ikke.

Allemannsretten gjelder ikke innmark, kun utmark.

Innmarksområdet blir ofte mindre for en fritidseiendom. Dette fordi den gjerne grenser til utmark.
En boligeiendom grenser gjerne til annen innmark, dvs andre boligeiendommer. Derfor blir innmarkstørrelsen i praksis like stor som tomten er. Han man 3 mål boligtomt i boligfeltet og dette grenser til annen innmark, blir alt innmark.

Har man 3 mål hyttetomt og dette grenser til utmark, blir ca ett mål innmark, resten utmark. Noen ganger blir det mer, andre ganger mindre. Hvert tilfelle vurderes separat.

Er det et hyttefelt, og tomtene er små, vil det meste være innmark uansett. Vel, i det minste til man gjør nye endringer i lovverket for å begrense eiendomsretten og utvide allemannsretten.

Selv med den nye 50-meters regelen er det forbudet å sette opp telt hvis avstanden mellom hyttene er mindre enn 100 meter.

Har man en tomt på 50 x 50 meter og naboen har en tomt på 50 x 50 meter, dvs 2,5 mål, ja så slipper man fortsatt campingturister.

Og til trådstarter: Platting er ikke terrasse! Bygg i vei. Lag deg heller en 30 m2 takterrasse :)

Signatur
  (trådstarter)
   #19
 372     Rogaland     0
Tom: takterasse utgår med høye støvlespark :)
Ikke lett med takterasse på skråtak ;)
Trenger tips og ideer på gjerde inne terrassen på en måte som ikke hindrer utsyn fra stue, er herlig å sitte inne og kunne nyte "urørt" natur ;)

Tom
   #20
 1,545     Sørlandet     0
Min svogers hytte har rekkverk i trykkimpregnert, men det er bare toppbord og bindingsverket. Selve rekkverket består av herdet, klart glass festet med syrefaste beslag. Fantastisk utsikt og ditto fantastisk høy pris på glass og beslag.
Signatur