1,200    2    0  

Isoporlokk til badestamp - Pakke i plast?

 112     0
Vinteren kommer, så skal til å bygge lokk til badestampen. Har fått ordnet meg noen store isoporplater fra en byggevareforetning for å bruke som lokk. Men dette er ikke trykkfast isopor, pluss isopor ser jo ikke veldig pent ut. 

Spørsmål 1: Jeg bør kanskje "pakke" isoporen inn i plast, både for at den ikke skal trekke vann og fordi det vil se litt penere ut. Den beste ideen jeg har fått så langt er å kjøpe presenning i fra Biltema og forsøke å plastsveise denne med varmluftspistol slik at det blir forseglet. Noen sa til meg at jeg også kunne prøve Sarnafil (?), men det virker ikke så enkelt å oppdrive. Dyrt er det kanskje også? 

Spørsmål 2: Jeg bør jo forsterke isoporen med tanke på snø og for at den ikke skal blåse bort ved første vindkast. Men samtidig bør den jo være såpass lett at man kan håndtere den alene. Jeg lurte på å bruke en lett bordkledning (f.eks perlepanel) og bare lime den på toppen av isoporen for å fordele belastningen. Alternativt lime noen lengder på i en ramme uten at det blir heldekkende, bare for å fordele lasten.

Tips? Funnet noen badestamptråder, men ingen om lokk.

HSt
   #1
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Pu lim ser ut til å bite på isopor/XPS men du må ha over 5graderC for at det skal herde. Enig med han over at XPS bør være det som iallfall er ned i vannet og på toppen. PU lim er heftig alergifremkallende før det herder så husk hansker og unngå å få det på deg.
   #2
 6,009     Finnmark     0
Du kan jo lage en beskyttelse med polyester/ glassfiberduk eller ytterlokk av vannfast kryssfiner med treramme rundt Wink
Bruk styrofoam , det er lukkede celler som ikke trekker vann.....
Isopor trekker inn fukt etterhvert....
Signatur