6,250    5    0  

Kle gammel trapp med Kebony

 53     0
Hei,

Jeg har en litt stygg metalltrapp med "hønsenetting" som jeg har lyst til å kle trinnene med Kebony for å gjøre den litt finere. Jeg har kjøpt slike skjulte fester mellom bordene som man borer ned mellom. Kan jeg da bare legge 2 bord på hvert trinn, klipse de sammen med festestystemet, bore ned en skrue gjennom festesytemet og gjennom en rute i "hønsenettingen" og deretter feste en stooor skive og en mutter på undersiden?
Har dere noen andre forslag på hvordan jeg kan gjøre det? Ikke så handy, så gjerne så enkelt som mulig:)

Mvh
Kle gammel trapp med Kebony - IMG_20140723_165928.jpg - Helena85
Kle gammel trapp med Kebony - IMG_20140723_165918.jpg - Helena85

   #1
 29     Vestfold     0
Hei
Det du kan gjøre er å skru fast en slisse\lekt oppå ståltrinnet , med skrue og skive i gjennom nettingen.
For derretter å skru fast kebony bordene, du bør nok skru dem fast i forkant og bakkant av trinnet, da det mest sannsynlig vil slippe ved bare bruk av klips på midten.

Lykke til  Smile
Signatur
   #2
 1,519     Akershus     0
Hva med å skru nedenfra med skive? Seks i hvert bord. Skjult og billig.
TSt
   #3
 14,660     0
Har du ikke tak over trappen kommer du til å få veldig glatte trinn, selv med tak  kan du erfare dette men ikke så ofte. 

Støtter forslag om å skru nedenifra men siden det ikke blir igjennom ville jeg økt antall skruer.
   #5
 25     Akershus     0
Hei
jeg er helt fersk leser og medlem i forumet og også ansatt i Kebony så jeg er kanskje ikke alltid helt objektiv, men prøver.
Jeg vet ikke hvor langt du er kommet i løsningen din, er du ferdig så regner jeg med at det er blitt bra og du er fornøyd. Siden det ikke er så lenge siden du monterte dette ser det ut til så vil jeg bare nevne at hvis metallet i trappen er galvanisert så vil du kunne oppleve noe misfarging fra galvaniseringen på treverket. Dette er fordi jernet i galvaniseringen vil vaskes ut littt med regn og reagere med ligninen i treverket, det gjelder alt ubehandlet treverk. Hvordan det vil se ut i dette tilfellet er jeg usikker på siden det er såpass mye metall og avrenningen ikke er helt definert. På en vegg med galvaniserte festemidler så vil du få svarte renner under festemiddelet og den eneste måten å stoppe det på er å bytte det galvaniserte med rustfritt eller syrefast. I ditt tilfelle er det mulig at det ikke blir noen klare svarte renner og derfor kanskje ikke blir synlig i særlig grad. Alternativt så kan du bytte ut hele metalltrinnet med trebjelke foran og bak som du fester som en ramme i vangen med samme boltehull som metalltrinnet sitter i. Jeg ville personlig sett hvordan det utvikler seg, hvis det blir mye svart avrenningsspor så kan du vurdere å gjøre dette og så vaske tretrinnene med oksalsyre som du får på apoteket, da vil det sorte blekes bort (følg bruksanvisning og sikkerhetshenvining!). Jeg håper det går bra, kanskje blir trappen nok brukt til at eventuelle avfarginger blir slitt bort underveis også.

Mvh
AKB/Kebony
Signatur