257    0    0  

Linjerydding

 43     Oslo     0
Hei
Har havnet i en kjedelig situasjon i etterkant av linjerydding på eiendommen min. Jeg hadde en kar på befaring hvor vi gikk igjennom det som skulle gjøres. 

Det som da var spesielt viktig for meg var at treet som skjermet for høyspentmasten jeg har i hagen skulle røres minst mulig. 
Det ble avtalt at kronen på treet bare skulle avrundes. 

Sjokket var derfor stort når jeg kom hjem og så at treet var tatt helt ned, kun en naken stamme står igjen. Hele masten har de altså nå tatt frem, og den står like ved mitt stuevindu og ved den beste solplassen i hagen hvor hagemøblene står vendt i mot. 
Og oppleves dersom som svært skjemmende.

Generelt så det heller ikke ut her. Andre trær som var "beskjært" sto igjen med lange tomme stammer med store halvmeter lange brede sår etter at barken av revet av.

 Jeg ønsket å beholde veden men alt som var felt lå der det falt og da mener jeg "all over the place"..også liggende oppå underliggende busker og mindre trær. 

Når jeg tar kontakt med firmaet som gjorde det og konfronterer dem med at avtaler ikke ble overholdt blir jeg møtt med det jeg opplever som nedlatenhet. Det svares ikke på det jeg spør om men jeg får en lang mail hvor de for å si det enkelt forklarer meg at høyspent er "farlig" og at "jeg må forstå at""og da måtte jo de komme tilbake oftere" En holdning som gjør meg ytterligere provosert.

Hafslund  representant på befaring sier de skal komme å rydde opp, og kaller det "kompensasjon" men noen form for å rette opp skaden de har gjort ved at jeg over mange år får vil måtte ha utsikt til metallmasten deres avvises. 
Jeg opplever det som om jeg bare jattes med.

Kvist skal jo i utgangspunktet vært ryddet i hauger på egnet sted.

Om jeg forsto han rett kan man også generelt få hjelp til å fjerne kvist. Jeg opplever det derfor ikke som kompensasjon. 
Og om det var slik så hjelper det lite da det ikke på noe vis har endret noe som helst av det som de har laget til mitt problem. 

Jeg ønsker masten dekket til igjen enten med nytt tre eller noe annet som har den samme effekt.

Jeg tenker det vil ta mange år før treet får vokset seg tilbake og ha dekkende funksjon igjen.

Jeg må nevne at jeg tok meg en tur til nabomasten hvor ledningene går skremmende lavt over bakken i utgangspunktet. Der har de tiltross for det fått beholde sin vegetasjon som kamuflerer masten. 

Og trær går nærmere ledningene der etter beskjæring (kanskje max 3 meter?) Det var mye lenger avstand hos meg FØR de startet. 

Det er det samme firmaet som var der også så argumentene deres brukt ovenfor meg holder på ingen måte.
Om noen har hørt eller kjenner til en lignende sak som min og/eller har noen tips til meg om rettigheter og råd blir jeg glad. 
For det kan vel ikke være slik at det kan tures frem på privat eiendom som de ønsker stikk i strid med inngåtte avtaler?