370    5    17  

Må man laske når man bruker skjulte skruer på terrassebord?

 202     Ålesund     2
Skal begynne å legge terrassebord på en ny terrasse (forhåpentligvis) denne helga. Skal ha Møre Royal Uno 145 bord, og har Essve sine skjulte skruer for festing. Ser på Talgø sine sider at man «må» laske ved skjulte skruer. Er det nødvendig? Vil ikke det være nok å sette skruene lenger ute på samme måte som når man har vanlige skruer? Føler at dette blir enormt med ekstraarbeid. 

Noen som har erfaring med å ikke laske ved bruk av skjulte skruer?

Talgø sine instruksjoner her: https://hoved.talgo.no/content/uploads/2020/03/Montering_terrasse.pdf

HSt
   #1
 36,710     Lillestrøm kommune     3
Det er de her som rapporterer om terassebord som stikker opp i endene

Jeg tror de sier du trenger doble bjelker e.l når du skjøter. Tror det derfor er en grunn til at de spesifiserer dette og du bør følge rådene
   #2
 627     Bærum     3
Det er ikke enormt med ekstraarbeid.
Du bare kapper opp en bunke med 48x98 eller 48x148 i biter på ca 20 cm, gjerne kapp av det du har brukt i bjelkelaget. Når du kommer til en skjøt skrur du fast en lask til bjelken, og kapper bordet.

Ser på instruksjonen til Talgø at de har lask på begge sider og har skjøten midt på bjelken. Da jeg la bord sist la jeg på en lask og hadde skjøten mellom lask og bjelke. To lasker gir sikkert enda bedre margin enn en, men en gir enda bedre margin enn ingen ...
TSt
   #3
 14,578     3
Jeg arbeidet hos leverandør som også leverte skruer og vi fikk rapport om at de ikke dekket noen reklamasjoner der det var skult festing. Det fulgte med bilder der borden var vridd opp i nesten alle skjøtene. Vi hadde heldigvis ikke levert dette.   Nå har de tatt det inn i monteringsanvisningen så dette må følges.

Men med "svakere" imprengnering enn i gamledager er ikke direkte omlegg like heldig siden det vil bli fuktintrengning mellom.
  (trådstarter)
   #4
 202     Ålesund     3
En lask burde vel holde? Og lasken trenger vel ikke være av samme dimensjon som bjelken? Holder med 48x98 selv om bjelken er 48x198 eller 148?
   #5
 627     Bærum     3
En lask burde vel holde? Og lasken trenger vel ikke være av samme dimensjon som bjelken? Holder med 48x98 selv om bjelken er 48x198 eller 148?

Ja, jeg mener det er innafor det som Talgø beskriver også. Det står beskrevet en avstand fra skrue til skjøt på 2,5 cm, så med én lask og den avstanden kommer skruene midt på hhv bjelken og lasken.
Om lasken er 148 eller 198 har ikke noe å si her, den gir mer enn nok støtte.