1,733    1    0  

Ønske tips til løsning på kantsikring mot naboplen ved bygging av bod.

 64     0
Vi skal bygge bod tett inntil naboeigendom og har støpt såle som det går fram av bilda. Men har egentlig laga ein litt for dårleg plan for korleis det heile skulle gjennomførast mtp kantsikring mot naboplenen og plassering av gjerde før vi støpte.

Som dykk ser er det ein viss høgdeforskjell frå sålen og opp til naboplenen. Det må jo lagast til ein slags kantsikring mot plenen til naboen. Det eg tenkte først var å ha kantstein bakom sålen, men avstanden frå plenen til sålen er så liten at då blir det ingen avstand mellom bakveggen i boda og den kantsteinen. Derfor lure eg på å forlenge sålen 10cm (slik forskalinga viser) og enten støype opp 50 cm eller plassere lecablokk 10X25X50 som vist i link http://www.byggmakker.no/pages/category.aspx?c=Blokker,teglst.,lettklinker,pip&cat=Byggmakker%20Norway%20VCatalog&category=L2Block%20/%20Teglst.%20/%20Lightweight%20Ceramic%20/%20Pip(Rautakesko%20Norway%20Catalog)
Dette blir då dela av kortveggen/bakveggen av boda. Nokon tankar om det?

Tanken er at gjerdet som står der i dag skal gå bort til bodveggen, og bakveggen av boda blir "forlengelsen av gjerdet" om de forstår, men det må finnast på noko lurt på høgre hjørnet der som gjerdet møter boda.
Ønske tips til løsning på kantsikring mot naboplen ved bygging av bod. - DSC_0521.JPG - mosolh
Ønske tips til løsning på kantsikring mot naboplen ved bygging av bod. - DSC_0504.JPG - mosolh

   #1
 1,894     Sandefjord     0
Tror jeg ville valgt å mure opp med leca eller betong. Mur opp så høyt at kledningen på boden avsluttes 20(?) cm over gressplen.
Om du bør forlenge sålen med 10 cm, må du avgjøre selv ut i fra hvor grensen/gjerde skal gå. (Og ut i fra hva naboen mener?)