#12
 1,894     Sandefjord     0
Bare bark synes jeg er dårlig løsning. Barken sklir ned, duken blir synlig og ugress etablerer seg i barken. I tillegg er det unaturlig med områder uten vekst i naturen.

Jeg ville valgt plen eller busker. Store frodige busker med bark i mellom. Plant tett eller med bunndekkere i mellom så man ikke ser barken. Evt en liten mur nederst som gjør skråningen mindre bratt?

Mot veien ville jeg hatt hekk (bøk) og området planeres før planting.

Om du vil, så kan du jo også lage en liten sti ned til plenen på fremsiden av huset (på høyre side av huset), så du kan gå rundt huset. Stien slynger seg gjennom buskene og er dekket med bark/flis.

Eller så plen, enkelt og greit. Og plant noen store stauder/høyt prydgress/busker for å gjøre området litt mer interessant. Bare plen blir fort kjedelig.
  (trådstarter)
   #13
 777     Østlandet     0
Ok,takk for svar! Det er bare det at jeg liker det litt kjedelig og minimalistisk. Vurderer granittrapp midt på skråningen ved verandaen og med granittkantstein i bunnen. Bark på sidene og bark i skråningen på den andre siden med granittkantstein nederst og evt en buske på flata eller hekk rundt...
  (trådstarter)
   #14
 777     Østlandet     0
Men er og åpen for bare gress i skråningene.. Hmm
   #15
 1,894     Sandefjord     0
jeg liker det litt ....minimalistisk.


Da foreslår jeg plen og ulike prydgress samplantet på ett sted. Velg prydgress med forskjellig høyde og bladverk. Bøkehekk. Den er tett hele året og skal ikke klippes ned etter planting. Det betyr at du raskt kommer opp i full høyde. Ikke velg tuja.... Det er for kjedelig (synes jeg).