9,608    5    2  

Planere/fylle ut skråtomt for hage

 6     0
Ønsker oss en liten hageflekk, men er tomten må først planeres ut. Er nybegynner på alle måter med enebolig etter at jeg kommer fra andelsleilighet, så her er det fare for dumme spørsmål.


Lurer på hvilke prosesser vi må igjennom for å planere ut tomten?
Må dette søkes om?
Hvilken priskategori ligger slikt arbeid under?

Legger ved et bilde under som viser hvor vi ønsker å ha denne hageflekken.
Planere/fylle ut skråtomt for hage - Inked85_294527530 (2)_LI.jpg - MonicaHB  

   #1
 1     Oslo     0
Hei Monica

Ditt første hus, og mitt første innlegg på dette forumet Tongue

Angående søkeprosesser er jeg usikker, men ser naboen din har gjort det samme, så kan være en grei plass og starte å bare spørre han.
Ellers vet jeg det er i hovedsak opp mot størrelse på hus, avstander til vei, grense, nabo mm. og fasade forandringer som trenger søking.

Angående pris på dette kommer det litt ann på hva som må gjøres. Er det faste fine masser der fra før, typ fjell ell. Gjør det jobben mye enklere, å man trenger ikke bekymre seg for at massene skal skli ut ol. Her er det lurt å forhøre seg med en entreprenør som kan gi deg den informasjonen du behøver. Kanskje legge litt fiberduk, drenering, lage støttemur, trekk-rør med med tanke på kabler ol. slik at du slipper grave opp om det skal monteres/innstaleres noe nytt i området.

Tilgjengelig het er også en avgjørende faktor her, er denne flekken tilgjengelig for lastebiler feks.? For man kan kontakte kommunen og melde sin interesse for å fylle igjenn slike hull med samfengte masser de trenger å bli kvitt fra div. gravearbeid de driver med i regionen. Så når hullet er fylt kan det grov planeres, å ligge og sette seg en sesong før man fyller inn med matjord, og fin planerer.

Signatur
   #2
 24,732     Akershus     1
Generelt, om du bygger opp terrenget på din tomt, må du ta ev skråning ned til nabotomt på din side. Ev avtale med naboen om det kan gjøres annerledes.

Ser en på naboen, så har han "terrassert" tomta si. Det er vanlig, men ikke nødvendigvis pent eller praktisk. Han har måttet sette opp gjerde som koster og skal vedlikeholdes. Ofte blir det bratte og vanskelige skråninger i ytterkant. Derfor bør en vurdere om en er bedre tjent med en lengre og slakere overgang. Lettere å utnytte selv til fjellhage og små avsatser med planter og busker.
Signatur
   #3
 4,194     1
Lurer på hvilke prosesser vi må igjennom for å planere ut tomten?
Må dette søkes om?
Hvilken priskategori ligger slikt arbeid under?

Dette er nok et vesentlig terrenginngrep som er søknadspliktig.

Jeg ville vurdert å spørre naboen - ser ut som at de har gjort noe lignende og har sikkert en god ide om pris og prosess?
   #4
 193     0
Ser ut som det må fylles ut en del.
Hvis du ikke trenger å bli ferdig øyeblikkelig så hadde i hvertfaĺl jeg snakket med lokale entreprenører, utbyggere, folk som skal grave ut hustomter o.l. i området. Hvis de har masse som skal kjøres vekk og deponeres, vet du så er det godt mulig at mange vil være villig til å tømme massene hos deg i stedet for å kjøre kanskje milevis til nærmeste deponeringsplass (med en lastebil som tar 800kr i timen) og betale deponiavgift pr. lass
Kan være mye penger å spare på den måten kontra å BETALE for massene og å betale lastebilen som kommer med dem timespris for kjøring frem og tilbake.
HSt
   #5
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Glatte ut topper på fjell med fjellkiler e.l er en mulighet. Det kan også bores hull og brukes fjellsprekk. Alltid en fordel ikke å få hage for høy i forhold til huset