164    4    0  

Platting / markterrasse skjevhet?

 18     0
Bygger en platting på bakken. Ferdig med rammeverket. Når jeg måler diagonalene er det 8cm forskjell. Altså x er 8cm lengre enn y..  

Skal i gang med bordene. Hvordan vil det merkes? 
Platting / markterrasse skjevhet? - 1501090021726471848269.jpg - BareF

   #1
 257     0
Jeg regner med at markterrassen din er kuttet slik at den faktisk kan bli rektangulær. Når diagonalene er 8cm feil så banker du bjelkelaget slik at diagonalene ikke blir feil.

  (trådstarter)
   #2
 18     0
Ja. Skal være rektangulær. Målene på diagonalene er hhv 13.04 meter og 13.12 meter.

Skjønner ikke helt hvor jeg skal banke? Prøvd litt men målene holder seg virker det som
   #3
 877     Østfold     0
For at dette skal fungere må du sørge for at to av hjørnene ikke kan flytte seg ( legg noe tungt oppå de hjørnene eller fest dem i bakken eller ..... bare sørg for at de ikke kan bevege seg).

Så kan du dytte eller dra de to andre til du får samme diagonal Smile
Signatur
   #4
 257     0
Du banker slik at den lange diagonalen blir kortere. Prøv å visualiser deg hvordan rektangulæret beveger seg for at hjørnene blir 90 grader. Da skjønner du hvor du skal banke for å få rektangulæret til å bevege seg slik. Men det er vanlig å banke i retningen til diagonalen som er for lang. Da banker du den kortere, som også gjør at den andre diagonalen blir lengre. Det er riktig som ludo skriver, at det må være noe som holder igjen på andre siden. Da f.eks noe tungt, eller en medhjelper. 

Når diagonalene er like skrur du på et skråbord. Hvis den glir tilbake så kan du f.eks bruke noen stropper til å holde det midlertidig sammen. Skråbordet bør gå over så mange planker som mulig med f.eks 2 skruer pr. bjelke. Det er greit å ha skråbordet på undersiden av terrassen, da kan det bli der og du får avstivet terrassen.