2,545    3    0  

Port som matcher pusset betong

hro
 1,574     Trondheim     0
En liten nøtt her. Boligen har terrasse og er i et sameie. Terrassen er på bakkeplan og øvrige er uten åpning. Utførelse er pusset betong. Nå er det slik at aktuell bolig er eneste med åpning i muren og "noen" har bestemt at port må etableres med tilsvarende utførelse som mur. Dette for å ivareta bebyggelsens særpreg.

Utfordringen er om noen har ide på materiale som er egnet til å lage "looks like concrete" port. Disse "noen" fryktes å ikke akseptere en ordinær port i enten trevirke eller metall, og hva gjør man ikke for et godt naboskap :)

Innspill og forslag til materialvalg mottas med takk
Signatur

   #1
 22,342     Akershus     0
Makan til skrulle greier. Hva med å kle en treport med sementpalter og pusse dem? Problemet er du ikke skal kline på for mye puss ellers blir det for tungt.
hro
  (trådstarter)
   #2
 1,574     Trondheim     0
Har streifet innom tanken om å bygge ramme av treverk, for å kle med våtromsplater a la Conboard fra RPT og så slamme disse med puss. Usikker på om dette vil være en stabil løsning mht fukt og frost.

Alternativt, se om jeg finner en eller annen byggvare som har fasadeplater i fibersement a la http://www.cembrit.no/Produkter-26171.aspx?ProductID=PROD76. Vil tro at en portåpning på ramme av impregnert tre blir tilstrekkelig :)
Signatur
   #3
 5,337     Tromsø     0
Hva med å lage en port i en vannfast plate, ta bilde av muren porten skal stå i, og få et reklamebyrå/dekorfirma til å printe printe det på samme type folie som brukes til reklame på busser etc, og lime det på plata?  ;D

Eller så får man tak i noen innmari solide hengsler, og støper porten. Armeringsstål med skråavstivere + ekstra armering i flata av gjerdenetting og hønsenetting. Det var jo en her som presterte å støpe spisebordplate i betong, så ei grind i en hagemur bør vel også la seg løse.
http://www.byggebolig.no/interior-mobler-og-trapp/stope-spisestuebord-i-betong/
Signatur