3,984    0    0  

Portstolpe i gammel stil

 3     Jar     0
Vi nærmer oss ferdig med garasjeprosjekt som innebar at vi måtte fjerne en gammel portstolpe for å komme inn med betongbiler++ Nå har vi støpt kant av storgatestein rundt innkjørsel og planlegger å asfaltere. Problemet mitt er at jeg må få satt opp en ny portstolpe først. Se bilde som viser gjenstående portstolpe og åpning innkjørsel.

Det er fjell under der ny stolpe skal stå. Tipper 10-20 cm grus over fjellet. Riktignok er fjellet veldig porøst og kan legg pigges ut.

Dimensjon på stolpen er 50x50cm. Toppen er 60x60cm med "tak".

Planen min er omtrent som skissert på det andre vedlagte bildet. Bare mure opp leca byggeblokker på 25x25x50 og legge en 60x60 betonghelle på toppen med et lite "tak" av betong. Tenkte å borre ned noe armeringsjern i fjellet som jeg støper godt fast i de nederste lecablokkene som kan stå på en liten base av betong. Pussing har jeg ikke tenkt på, men antar det er en smal sak å pusse slikt at det ser røft og gammelt ut slik den gamle stolpen?

Høres dette ut som en lur plan? Skal ikke festes noe annet enn en bitteliten gjerdebit på stolpen (ikke noe planer om port). Hvor dypt bør jeg borre ned armering? Hvor tykke jern? Bør jeg armere hele stolpen opp? Andre tips & tricks settes stor pris på! Jeg er rimelig blank på dette Smile
Portstolpe i gammel stil - IMG_2851.jpg - eivindbw
Portstolpe i gammel stil - IMG_2852.jpg - eivindbw