4,993    11    4  

pris på å sette granitt kantstein

 8     0
Hei igjen :) 
Jeg skal gi et anbud på å montere granittkant 8-20 / 10-20(25) i betong.
Jeg har nylig startet hos min far og må derfor være med å regne ut anbud.
Har god kontroll på arbeidet, men ikke på prissettingen.

Arbeidet vil inkludere utgraving med minigraver 
Litt vekk kjøring blir det vel og.

Er det noen som har noen tips? 
Jeg vil jo ikke virke for dyr, men heller ikke tape på det :) 

jaf
   #1
 6,341     tromsø     0
Hvis eg bare skal slenge ut en pris. 750 kroner meteren, og forbehold om stein og bortkjøring av masse. Det kan jo være en svær stein under jorden. Forbehold på inntil 250 kroner meteren i tillegg eller timepris (fjell og kabler).. Du får vel tilkjørt tørr betong og stein utenom? Det er jo forskjell om det er 10 meter eller 250 meter. Og om tomten er flat eller skråtomt. Så det er mange ting som spiller inn.
  (trådstarter)
   #2
 8     0
Tomten er flat og rundt et boligkompleks.
Underliggende masser virket som grov pukk.
Ingen tilkomst med bil, så masser må inn og ut med motortrillebår.
Betongen henter jeg selv, mens stein blir levert.
Takk for svar Smile
   #3
 598     Vestlandet     1
med fare for å virke frekk her;
istedet for fingern i lufta meninger til forumister på BB, hva med å spørre din erfarne far om tips til hvordan han regner på det?
om jeg skulle hatt med meg sønnen min inn i samme bransje hadde hvertfall jeg satt pris på om han kom til meg for kunnskal om tingene jeg hadde gjort gjennom lang karriere. Smile

  (trådstarter)
   #4
 8     0
Ja hadde det vært så vel mr Leeds Smile
Min far som pensjonert politimann med grønne fingre har ikke vært borti denne grå delen noe særlig.
Der går det helst i det grønne.
Vi hadde befaring ilag og ba meg finne priser på diverse grått arbeid.
Jeg har jo litt peiling, men er litt usikker.


   #5
 705     1
Det er ikke så enkelt å ta en meterpris og gange dette opp. Kompleksitet og tilkomst er vesentlige momenter som kan tippe lønnsomheten i prosjektet.

Jeg kalkulerte anbud i en tidligere jobb, og brukte en kalkyle som regnet ut pris basert på mine input. Riktig nok en annen bransje, men noen tips har jeg.

Sjekk pris på stein hos flere leverandører. Dersom det er forsjellige typer stein, ber du om vareprøve du kan vise til din kunde, og lister dette som forskjellige alternativ i tilbudet. Ikke opplys kunden om din kostpris, men hva prisen blir ferdig satt. I all tid dette er et estetisk arbeid, vil kunden vil sette pris på å få velge stein.

I kalkylen ville jeg satt opp følgende regnestykke

1. Forarbeid. Tilkjøring/bortkjøring av masser. Nabovarsler, etablering av midlertidig vei++ gå gjennom alle arbeidsoppgavene og sett et tidsestimat på alle oppgavene.

2. Kostpris stein, ferdig levert på arbeidsplass. Inkludert fremkjøring med motortrillebår.

3. Kostpris på betong ferdig levert/hentet

4. Arbeidstid for å sette steinen

5. Opprydding

6. Tillegg for dokumentasjon eller annet papirarbeid

7. Prosjektledelse/administrasjon

8. Forbehold. Dersom grunnforholdene er tøffere enn antatt, eller jobben byr på uforutsette problemer. Feks mer masse må kjøres vekk. Inkluder at du forutsetter fri bruk av vann, strøm eller andre ting du måtte trenge, og fri tilgang til arbeidsstedet feks man-fre 07-16. Tilbudet har en varighet på 30dager og du tar forbehold om eventuelle endringer underleverandører måtte komme med, for å beskytte deg mot prisendringer osv.

Videre opplyser du om antatt varighet på oppdraget, og tidsrom for utførelse avtales separat- så er du sikker på at du har ledig kapasitet.

Bruker du feks diamantblad eller andre ting som er kostbart og slite på, faktureres dette etter slipespor.

Arbeidsprisen din er fast, men du har maskinleie i tillegg. Gravemaskin koster feks 400kr/t, motortrillebår 150kr/t osv. Leier du utstyr, bruker du selvsagt den kostprisen i kalkylen.

Til slutt ganger du prisen din med 1,2 for å ha påslag på innkjøp og risiko tillegg for fastpris.
   #6
 525     Sarpsborg     0
Sarpsborg park og anlegg (ganske så stor entreprenør) hadde "fastpris" på 900,- eks mva/meter for granittkantstein forrige gang jeg sjekket. Rigging/opprydding kommer i tillegg.
   #7
 705     1
Jeg kan ikke forstå annet enn at det er en høy pris som gir kunden følelsen av forutsigbarhet. Dessuten har de nok vesentlig mer erfaring enn trådstarter i prosjektplanlegging og gjennomføring.

jaf
   #8
 6,341     tromsø     0
Det kan være trådstarter kan jobben, men er usikker på å prise jobben. Enig med HaakonMD med at det er veldig lurt å prise opp rigging, til-kjøring av materialer, nedrigging opprydning (osv). Forbehold om vanskelig graving (kantstein ligger veldig dypt). Så får kunden oversikt over ting som må gjøres. Synliggjøre arbeidet på papir. Har selv vært med på å legge 100 meter? kantstein om dagen på med 3 til 5 mann, (dugnad) Bestille full betongbil med jord tørr betong. (ferdig grøft) Så arbeidet kan gå fort hvis alt stemmer. Men det er vanskelig å få beskrevet på papiret.
   #9
 705     1
Jeg gir ikke fra meg kalkyler og utregninger til kunden, da det eneste dette kan bidra til, er å gi kunden rom for pruting på postene. Jeg ville heller sagt til kunden, at du vil gjerne vil prøve og matche prisen til andre tilbydere hvis de er billigere. Det er mye verdi i å vite prisen på andres tilbud hvis du skal ha tilsvarende jobber i fremtiden. Du ønsker selvsagt ikke å prise deg for høyt eller lavt..
jaf
   #10
 6,341     tromsø     0
Men alt av forbehold må være med i pris ? For å underbygge at kunden betaler for det. Synlig gjøre arbeidet. Ikke være for optimistisk når en planlegger. For kunden er alt "fort gjort". For den som utfører, så tar alt lang tid.