4,105    3    0  

Rekkverk på ministøttemur

 943     0
Noen som har satt opp rekkverk på ministøttemur ? Om så mottas hvordan det ble gjort med takk :)

Rekkverket vil jo ha veldig bra hold utover som jeg ser det, men om noen faller og drar det innover så ser jeg for meg at stein blir med....

   #2
 68     Sola     0
Vurderer det samme selv, og har kommet til at jeg må fundamentere på innsiden av muren slik at jeg får festet stolpene ordentlig. Stolpene må festes i en stolpesko som er satt i en skikkelig betongfundament.
Vurderte først å forankret stolpesko ved å børe litt ned i muren men det holder ikke som du selv sier ved press innover men heller ikke utover så lenge de øverste skiftene ikke er limt fast.
Hos meg er det andre enn oss som ferdes der rekkverket skal settes og det er jo dette juridiske med å sørge for at dette ikke blir en falsk sikkerhet. Tror nok jeg hadde ligget tynt an dersom noen hadde skadet seg, høyden på muren er jo et viktig element. Hos meg vil en fallhøde bli rundt 1,8 meter dersom dette hadde sviktet..........

Nå sier du ingenting om størrelsen på steinene og høyden på muren. iEr det en lav mur  kan du kanskje løse dette med å ta av de øverste skiftene og lime steinene fast med feks limemørtel?
HSt
   #3
 36,717     Lillestrøm kommune     0
Et sted jeg bodde før boret vi hull i blokkene og limte stolpeskoene i hullene, det var i enden av en biloppstillingsplass med 3 bilbredder og ved at det var 2 hjørner (gjerde også på sidene) så ble dette rimelig stivt selv om jeg har sett det stivere.

Hullet gikk litt ned i 2. skiftet slik at bunnen av stolpeskoen, limt med heydi produkt bandt sammen radene på denne måten. 

Er muren kun rett og/eller veldig lang så er jeg enig at annet feste bør lages, stolpesko lager ikke det stødigste gjerdet uansett.

I tillegg var ikke muren veldig høy så det ville ikke være en katastrofe om rekkverket/gjerdet skulle velte.