264    2    0  

Ringmur til Hagestue

 2     0
Hei
hvordan anbefaler dere at vi monterer denne Hagestuen oppe på et flatt garasje tak i betong se bilde vedlagt hvor denne blir plasert.(Stuen er selvsagt ikkje åpen i siden som vist på dette bilde men en selvstendig enhet.)
Bør vel støpe en ringmur? hvor høy og bred anbefales. Montere direkte på betongen uten ringmur vil vel både fukt komme inn og korosjon/ råte bli et problem?
Kva anbefales evt å isolere inni ringmuren, Isopor med  tregulv direkte oppå evt annet? Synes kanskje varmekabler blir litt mye styr

Alle forslag motaes med Takk, vegrer meg desverre for å starte på prosjektet før eg har en god løsning på fundament og isolering.

TSt
   #1
 14,681     0
Er det hellt flatt i dag eller er det litt fall en av veiene ? Må tenke på at dette må sitte fast iallefall slik at det ikke blåser bort ved første stormen. Skal den stå ytterst ned "bakveggen" istedenfor le veggen ? Ha grunnmursplast, dampsperre isolasjon og limte plater flytende oppå ? Eller skal du ha terassebord inne ? Da bør du ikke ha isolasjon eksponert med fri overflate i så fall. Lime Leca til dekke langs kanten ? Bolter opp igjennom dette. Avhenger av hva du kan feste i under. Er det noe membran i dekket i dag ? Hvis ikke vil du få behov for dette over tid på resten av flaten, tolker at flaten er større enn det hagestuen vil ta opp.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Litt usikker kva du mener om kva som skal være på insiden. Jeg er svært usikker kva som er lurt derfor åpen for alle gode forslag. Det er litt fall ned mot den høye leveggen men me snakker om maks 5 cm på 6 m.
Dekke idag er garasjetak ca 20 cm betong med 4-5 cm isopor garasjetaket. Vinterhagen er tenkt plassert der vi har tegnet opp med kritt. Trengte å borre ned i dekket for feste av armering slik at ringmur blir solid og fast mot dekke. Blir nok etter montering av vinterhage lagt terrassebord oppe på betongen på utsiden, som sikkert vil bygge ca 6 cm inkl lekt.