215    2    0  

Robotklipper på lang og smal plen

 36     0
Jeg har veldig lyst på robotklipper, men er litt usikker på om det er egnet for tomten min. Lurer  på hvor ladestasjonen bør stå og hvordan guidekabelen bør legges. Plenen er markert med sort.

Det optimale er hvis ladestasjonen kan stå ved det grønne feltet. Det er enklest med tanke på strøm, og det er beskyttet mot sol. Men hvordan legger man da guidekabelen? Kan den legges i to forskjellige retninger? Eller holder det bare mot nordøst?

Det går til nød å ha ladestasjonen på det røde feltet også, men det er mye mer upraktisk.
Jeg ønsker ikke å plassere ladestasjonen i den nordøstre delen da det er veldig synlig fra veien.

De smaleste passasjene er rundt 1,5 - 2 m. Totalt areal er ca. 330 m2 og omkretsen er ca. 130 m. Det betyr at en standard 150 m medfølgende kabel ikke er nok til både avgrenser og guide. Vil den klare lenger strekk om man kjøper ekstra kabel?

Tenkte for øvrig å kjøpe en Gardena Sileno City 500.

Robotklipper på lang og smal plen - plen.png - flashback

   #1
 15     0
Det kan hente passasjen er noe smal til at den vil klare å finne frem til nordøstre hjørne så ofte. Noen klippere har mulighet til å gå langs guidekabelen når den starter for å finne frem til steder de ellers ikke kom seg frem til. Vet ikke om Gardenaen du vil ha har mulighet til dette. 

Er det mulig å sette den på gul posisjon? Den vil da lett finne guidekabelen uansett hvor den befinner seg.

Ellers ville jeg valgt grønn posisjon og lagt kabelen mot samme ende som den gule streken.

Ekstra lang kabel skal ikke være noe problem. Men kjøp skikkelige kabelskjøtklemmer dersom du trenger det (dvs. 3-grenede 3M like de som følger med klipperen).

Robotklipper på lang og smal plen - b152d001c43c4901afb1257528c69c3b.png - flashback
HSt
   #2
 36,754     Lillestrøm kommune     0
Du bør ikke ha motbakke opp til ladestasjon så er det bakker bør den stå nede. Den finner veien hjem vha guide kabel og har denne som min Gardena mulighet til å starte x m langs guide kabel så burdebdu få den bort i hjørnet, Den går opptil 70cm fra guide kabel på venstre side i retning mot ladestasjon. Så vidt jeg forstår er det ikke noe problem å forlenge grense kabel. Ellers er det et antall meter (6-8m?) lavspenningskabel bort til ladestasjonså du trrnger ikke å treffe. Jeg har den lirket inn verandadør på vaskerommet, ledningen har tålt å ligge i fengsel hjørnet på døren.