13,844    4    8  

Sette opp paviljong på en vindfull terrass - Anbefaling til et solid produkt

 11     6
Hei,

Vi har terrassen over en dobbel garasje hvor det er lagt treplatting. Har endel innsyn fra en blokk overfor, så vurderte levegger, men kona ønsker en romslig paviljong hvor vi kan ha en sofagruppe.

Det er noe vind der vi bor, da det ligger høyt, så er det noen som har noen solide paviljonger å anbefale?
Det blir vel uansett bedre enn i en vanlig hage, i og med at den kan skrus fast i trebordene?

mvh Per-Erik

   #1
 3,234     Vestfold     0
Det blafrer og river godt i slike store telt. Så jeg ville om det var mulig, vurdert å lage noe mer permanent om mulig. Noe mer solide telt kan fort bli lite pent, og må forankres både her og der.

Hadde et relativt solid og dyrt telt på en platting på bakken. Holdt i 2 sesonger før det var blåst veggemellom. Jeg bygger heller noe i tre i år enn å føle at paviljongen skal forsvinne hver gang det kommer et vindpust.
  (trådstarter)
   #2
 11     1
Hei, og takk for svar!

Vi ønsker uansett å prøve ut dette er par sesonger - det er kanskje ikke så ekstremt vindfullt her som jeg ga uttrykk for.

Men da kan man kanskje like gjerne kjøpe en billigutgave som dette :

http://www.maxbo.no/Produktkatalog/Uterommet-%28Hage-og-fritid%29/Sports--og-fritidsutstyr/Paviljong-Khartago-Gr%C3%A5-3x4m-Lys-Gr%C3%A5-Ramme/p/2461318#

Så lenge man bolter det gått fast i plankene, så er det vel ingen fare for naboens sikkerhet uansett Smile

Går det ikke, så er det ihvertfall ikke den dyreste investeringen man har mistet.
   #3
 2,044     1
Det er selve takduken som er det største problemet, etter min erfaring. Vi løste problemet sånn delvis ved å binde taket ned med tau. Ikke videre pent. Selve stativet (uten teltduk) har stått montert i flere år uten at vinden har tatt det (men det rustet i stykker). Har tenkt litt på en løsning med fast platetak, men med teltdukvegger. Problemet med å lukke det helt til med trevegger, er at det kondenserer under takplatene. Kan jo få isolerte vinterstuetak, men de er ganske dyre.
   #4
 3,234     Vestfold     0
Her var også duken stort sett problemet. Ramma ble skrudd fast til platting. Og det skal ikke mye vinden til før den får tak på slike areal.