1,129    1    0  

Sikring av mur

 1     0

Kjære lesere Smile vi kjøpte hus i januar og i salgsoppgaven ble vi lovet mur rundt halve huset. Det tok tid men nå er muren oppe i slutten av april. Det jeg lurer på, vår tomt ligger litt høyere enn naboens der muren grenser til. Og tidligere eier og naboen er sammen om denne muren. 
Vell vår hage ligger høyrer i terreng enn naboen innkjørsel der muren grenser til. Og det er derfor en fallhøyde på ca rett over 1,4 meter. De har gravd i plenene vår for å få terrenget rett. Vi har små barn og må derfor sikre fallhøyde som en selvfølge synes vi. Mitt spørsmål er da, er det tiltakshaver som er pliktig til å sikre muren ? I dette tilfellet blir jo det selger av huset vi har kjøpt. Vi har ikke hatt noen utgifter med denne muren eller noen bestemmelser. Muren var avtalt med selger og nabo før vi kjøpte. Men ble ikke igangsatt av selger før over 3 mnd etter vi flytta inn. 
Er det lov og bygge farlige høyder uten å sikre dem ? For så og bare stikke fra prosjekter og si vi må sette opp gjerde og sikre ? 
Håper noen svare og beklager langt spørsmål ! 

   #1
 677     Norge     0
For det første er det vel gjerne litt vanskeligere å grave og sette opp mur i januar enn i april, så at man venter til varmen kommer fremstår ganske naturlig.

Støttemurer over en halvmeters høyde skal sikres slik at ingen kan falle ned, og du har helt rett i at dette skal gjøres av tiltakshaver.
Tiltakshaver er altså den som tiltaket utføres på vegne av, og i dette tilfellet høres det ut som det er den tidligere eieren som i så måte er ansvarlig for å sikre muren, så fremt det er tidligere eier som har bestilt, søkt om og betalt for denne muren.

Samtidig kan det umulig koste all verden å få satt opp et gjerde i deres egen hage, og personlig ville jeg nok spurt tidligere eier først, og dersom vedkommende var negativ, ville jeg satt det opp selv.
Livet er for kort til å krangle om bagateller.