4,835    2    0  

Skifergang på plen

 10,486     Akershus     0
Vi ønsker å anlegge litt gangvei på plenen, mellom gårdsplass, veranda, drivhus, vedstabel og "sånt". Skiferstein har vi liggende en del av.

Vi ønsker i utgangspunktet helst å ha gress mellom steinene, ikke sand.

Er det så enkelt som å bare legge ut steinene, og så vil de sige ned i bakken etter hvert som torven under dør? Det gjør ikke noe om det tar litt tid.
Bør vi heller grave bort torva først, avrette med diverse sand og greier, legge stein, og deretter så gress mellom osv? Noen med erfaring?
Signatur

   #1
 105     Vest_Agder     0
Har slengt en del skifer rundt forbi i hagen sjøl nå i sommer og har foreløpig kommet fram til:
Store stein ligger greit der de blir lagt. Mindre stein bør graves ned litt så de ikke vipper og kanskje brekker eller forskyver seg. Ideelt sett bør vel alle stein ha plant underlag for sikkerhets skyld.
Om de synker ned av seg selv vet jeg ikke. Mine har bare ligget et par mnd, og foreløpig er det ihvertfall ikke antydning til sig på noen av de.
   #2
 12     Oslo Vest     0
Disse bla lagt på nøyaktig samme plass som de ligger i dag. Dvs. enkelte har sunket litt for dypt, så noen av de nederste (3-4 stk.) fant jeg ved at jeg tilfeldigvis skulle sette spaden GODT (!!!) plantet i jorden. Min overraskelse etter 41 år på denne tomten var ganske stor når spaden først som forventet gikk gjennom gress, "subbus", sand og jord, men når jeg da forventet leire... ja da smalt det godt i armen ja - der lå det en 4 cm tjukk skifer"plate" på omtrent 110x80 cm. Noen heller ble omtrent 30% større etter å ha skrapt jord og gress i alle retninger, men de lå i hvert fall plant rett på jordbunn og pent og pyntelig på nivå med gressplenen. Det samme gjelder også for hellene på de andre bildene. Det ER litt jobb, men du verden så pent det er....
Skifergang på plen - IMG_1154.JPG - fredster
Skifergang på plen - DSC03415.JPG - fredster
Skifergang på plen - IMG_1181.JPG - fredster
Skifergang på plen - DSC02889.JPG - fredster